Home / MMO Rehberi / Blade and Soul – Dungeons

Blade and Soul – Dungeons

Blade and Soul oyununda Dungeons üç farklı zorluk seviyesinde oluyor. Bunlar Normal, Challenging ve Heroic modlarıdır. En kolayı Normal mod olduğu gibi en zor mod Heroic moddur. Oyunda ayrıca solo dungeon’lar mevcut bunlar ana hikaye görevi olarak veriliyor ve cross server ile giremiyorsunuz. Dungeon’lar 6 kişilik gruplarla oynanıyor fakat bazı end game dungeon’ları 4 kişilik olabiliyor. Bu 4 kişilik dungeon’lar daha zor oluyor fakat reward / ödülleri daha iyi oluyor.

Blade and Soul oyununda dungeons mekaniği biraz farklı çalışıyor. Dungeon’a cross-server yaparak girebildiğiniz gibi sadece sizin serverda bulunan oyuncularla da girebiliyorsunuz. Cross-server yaparsanız daha hızlı oyuncu bulabilirsiniz (diğer serverlarla birleşme). Öncelikle klavyenizden “f8” tuşuna basarak dungeon lobby adı verilen yere gitmeniz gerekiyor. Bu ekrana geldiğinizde sizin için bütün dungeon’lar sağ tarafta listelenmiş bulunuyor. Dungeon’ların zorluk seviyesi, hangi item’larin düştüğü, seviye gerekliliği gibi detayları da yine burada görebilirsiniz. Girmek istediğiniz dungeon’ı buradan seçerek “LFP” ye tıklıyorsunuz ve sistem sizin için oyuncular bulmaya başlıyor. Takımınızda benzer class’lardan olmasını istemiyorsanız bunun içinde bir seçenek sunulmuş. Party’niz hazır olduğunda oyun sizi diğer oyuncularla birlikte dungeon’nın kapısına atıyor. Burası tarafsız bölge gibi bir yer. Merchant işlerinizi burada yapabilirsiniz. Herkes hazırsa dungeon’a girebilirsiniz.

Blade and Soul dungeon rehber 2 Blade and Soul dungeon rehber

Dungeon’larda bölüm sonundaki boss’a yüksek hasar vermeniz çok önemli. Verdiğiniz hasar ne kadar çok ise o kadar iyi ödül alıyorsunuz. Dungeon’larda değişik loot sistemleri bulunuyor, mesela değerli bir item düştüğünde oyun bunu açık arttırmaya sunuyor eğer diğer oyunculardan fazla para verirseniz siz o item’i alıyorsunuz. Eğer bu oylama sırasında oyundan ya da dungeon’dan çıkarsanız oylama sizin için bitiyor.

Dungeon içerisinde diğer takım üyeleriyle taktiksel olarak anlaşabilmek için küçük haritanıza bir şeyler çizmeniz mümkün. Mous’unuzun sağ tuşuna basılı tutarak haritada çizim yapaibliyorsunuz. Bu çizimlerle saldırıcağınız grubu veya geçmemeniz gereken çizgiyi veya farklı grupların duracağı yerleri anlatmaya çalışabilirsiniz.

Kimdir mkedi

Check Also

DC Universe Online – Rehber

Champions Online oyunundan sonra aklıma gelen bir diğer Super Hero oyunu DC Universe Online oldu. …