Home / MMO Rehberi / Blade and Soul – PvP

Blade and Soul – PvP

MMO oyunlarının en büyük özelliği içeriğinde dungeon, raid, quest, hikaye ve pvp’nin bulunması sanırım. Sadece pvp için bile mmo oyunlarını oynayan bir çok oyuncu mevcut. Mmo yapımcıları oyunun genelinin yanı sıra pvp için özel içerikler hazırlıyorlar. Mesela Guild Wars oyununda sadece pvp için en yüksek seviye karakter açtığınız gibi bütün item’larını, rune’lerini en son seviyede kullanabiliyorsunuz. Blade and Soul oyununda iki çeşit olmak üzere Arena ve World pvp mevcut.

Arena

Blade and Soul oyunu bu türe yeni bir soluk getirdi. PvP maçlarınız özellikle takım maçları street fighter tarzı oyunları aratmıyor hatta belki de tekken. Tekken oynadıysanız bilirsiniz ki ardı ardına yapılan kombolar, 3 boyutlu görsellik, 3 raunddan oluşan maçlar tam blade and soul oyununu yansıtıyor.1v1 solo ve 3v3 takım oyunu olmak üzere iki çeşit oyun türü mevcut.

Eğer solo girerseniz 1v1 oluyor. Karşınıza tamamen rastgele gelen bir oyuncuya karşı 3 raunddan oluşan bir dövüşe giriyorsunuz. En çok raund alan oyuncu kazanıyor. Kazanırsanız Zen beans ve puan alıyorsunuz. Zen beans ile silah, kıyafet, skill book gibi ekipmanlar alabiliyorsunuz. Puan ile lig atlıyorsunuz ve daha iyi rakiplerle yüzleştiğiniz gibi karakterinize prestij katıyorsunuz.

blade and soul rehber pvp

Diğer bir arena modu 3v3 yani takım halinde dövüş. Tamamen rastgele oluşturulan takım ile oyuna giriyorsunuz ve sırayla dövüşüyorsunuz fakat dövüş esnasında size 2 tane kullanılabilir skill veriliyor. Bunlardan birisi sizden sonraki takım arkadaşınızı dövüşe çağırma yani yerinizi ona vermek ve kenarda onun dövüşünü izlemek diğeri ise takım arkadaşınız dövüşürken dövüşe katılma ve kısa süreliğini ona yardım etme. Bu skill’leri dikkatli ve taktiksel kullanırsanız size güçlü gelen rakibi takım arkadaşınızla kolaylıkla geçerken daha kolay olan rakibide hızla eritebilirsiniz. Sonuçta her class’ın bir counter’ı var ve oyun bu problemi bu şekilde çözmüş.

World PvP

Oyunda iki ana faction ve bir çok yan faction bulunuyor. Bunların outfit yani kıyafetini giydiğinizde karşı faction oyuncuları ile pvp yapabiliyorsunuz. Bu faction’lar Crimson Legion ve Cerulean Order’dır. Öldürdüğünüz karşı faction oyuncuları için herhangi bir kötü durum almıyorsunuz. Sadece faction’nınız için puan kazanıyorsunuz.

Kimdir mkedi

Check Also

DC Universe Online – Rehber

Champions Online oyunundan sonra aklıma gelen bir diğer Super Hero oyunu DC Universe Online oldu. …