Home / MMO Rehberi / Blade and Soul – Rehber

Blade and Soul – Rehber

Blade and Soul Detaylı Rehber

  • İlk Bakış

Oyunun yapımı 2012 yılında kore firması olan NCSOFT (Team Bloodlust) tarafından başlamıştır. Team Bloodlust, Ncsoft firmasının bünyesinde bulunan bir oyun geliştirme grubudur. Kore firmamız Blade and Soul gibi bir çok iyi oyuna imzasını atmıştır. Bunların aralarında Guild Wars, Aion, Wildstar, Lineage gibi efsane oyunlar bulunmaktadır. Blade and Soul uzak doğu ülkeleri için aslında oldukça erken çıkmıştır fakat avrupaya gelişi oldukça uzun zaman almıştır. 19 Ocak 2016 tarihinde avrupa serverlarını açarak Türk oyuncularınıda bünyesine almıştır.

Blade and Soul uzun süredir beklenen bir oyun. Girdiğimiz beta testleri ve okuduğumuz haberler bizi gerçekten çok heyecanlandırıyordu. Çıkışını eminim bir çok oyuncu benim gibi merakla bekledi. Oyunumuzun türü Action MMORPG. Unreal Engine 3 oyun motorunu kullanmaktadır. Oyun içi grafikler mükemmel olduğu gibi Aion oyunuyla oldukça benzerlikler taşıyor. Görev veren NPC’lerin üzerinde yine Aion oyunundan alıştığımız mavi işarette benzerlik taşıyor. Çağrışım yapsın diye mi yapıldı bilmiyorum fakat seviye atladığınızda karakterinizde beyaz kanatlar çıkıyor.

  • İnceleme ve Oynanış

Oyunumuz uzak doğu dövüş sanatları üzerine kurulu. Karakterlerin her vuruş hareketi ardından başka bir vuruş hareketini getirir ve arka arkaya hasar vererek kombo yapmamızı sağlar. NonTarget sistemine sahip oyunumuzda herhangi bir düşmanı seçemiyoruz. Vuruşlarımızı ekranımızda bulunan hedefin olduğu yöne doğru yapıyoruz. Oyunculuğun ve refleksin devreye girdiği bu durumda, vuruşlardan kaçmak mümkün olduğu gibi rakibinize vurmakta oldukça zorlaşıyor. Ayrıca yere düşürme, yakalama gibi özelliklerde olduğu için pvpler soluksuz bol aksiyonlu dövüş filmleri gibi oynanıyor.

Oynama şeklini eminim az çok anlamışsınızdır. Rehberimize oyunun genel özelliklerinden bahsederek devam etmek istiyorum. Öncelikle köylerden yani görev aldığımız yerlerden başlamak istiyorum.

  • Görevler

Blade and Soul rehber 2Yan görevler mavi, hikaye görevleri sarı, öğretici alıştırma görevleri mor, günlük görevler mavi (fakat üzerinde beyaz bir sonsuzluk simgesi var), faction görevleri kırmızı olarak renklendiriliyor. Ayrıca “J” harfine basarak açtığınız görev penceresinde görevler hakkında bilgi mevcut. Bazı görev çeşitlerini göstermek için o görevin yanında küçük bir simge olur. Bu simgeler ile görevlerin özelliklerini daha iyi anlarız. Mesela görevi yapmak için kaç oyuncu gerekli, görevin zorluk seviyesi, günlük görev olması (Daily), pvp, raid, okuma vs. anlarız.

  • Jadestone / hızlı seyahat

Köylerde bulunan ve haritanızda da yeşil Jadestone ismindeki yerlere belli bir ücret karşılığı hızlı seyahat edebiliyorsunuz. Seyahat edebilmeniz için öncelikle gitmek istediğiniz yere ait Jadestone’u açmanız yani yanına daha önceden bir kere gitmeniz gerekiyor. Daha önce hiç gitmediğiniz yerlere hızlı seyahat edemiyorsunuz.

  • Soul Shield

Blade and Soul rehber 3Soul Shield – Soul shield karakterinizi güçlendirmek için tasarlanmış size özellik veren bir sistemdir. Sistem 9 parçadan oluşan bir yapboza benziyor. Klavyenizden “B” harfine basarak bu pencereye ulaşabiliyorsunuz. Her bir parça karakterinize özellik verdiği gibi parça sayısı arttıkça fazladan özellik kazanıyorsunuz. Toplamda 2 farklı set toplayabiliyorsunuz ve bu setler arasında istediğiniz zaman ücretsiz geçiş yapabiliyorsunuz.

  • İnventory

Blade and Soul rehber 4Dragon Trade Pouch inventory / çantanızı genişletmek için kullanacağınız bir eşya. Oyuna başladığınız da görev sonucu ödül olarak veriliyor ve çantanıza bir kademe ekliyebiliyorsunuz fakat ekleyeceğiniz her kademede daha çok Dragon Trade Pouch istiyor. Günlük hediye çarkınızdan, seviye  atladıkça yaptığınız anketlerden ve görevlerden gelebiliyor fakat yanlış hatırlamıyorsam 10 adet civarı toplayabiliyorsunuz. Daha fazlasına ihtiyacınız olursa oyunun marketinden para karşılığı temin edebiliyorsunuz.

  • Skill / Yetenek

Blade and Soul rehber 5Birazda yeteneklerden bahsedelim. Yeteneklerimiz seviye atladıkça otomatik öğreniyoruz ve bir çoğunu aktifleştirmek için ön koşul gerekiyor. Mesela önce düşmanını yere düşürürsen yerdeki düşmanın üzerine atlayıp kafa atma veya yumruklama gibi. Kafa atarsanız size %5 can veriyor, yumruklarsanız daha yüksek hasar veriyorsunuz. Yetenek barınızda çok fazla yetenek mevcut değil fakat karakterinizin kulladığı çok fazla yetenek var ve bunlar hep ön koşullu. Mesela bir saldırıyı block’lama, yere düşürme ( söylemiştik), Crit. vurma vs. Bu yetenekleri daha detaylı şekilde “K” ya basarak inceleyebilirsiniz. Herhangi bir yeteneğe tıkladığınızda vurduğu alanı veya tek bir hedefe yönelik olduğunu, mesafesini ve koşulunu görebilirsiniz. Seviye 15 olduğunuzda ve ana hikayede 17. bölümü bitirdiğinizde Training System açılıyor. Bu sistem ile yeteneklerinizi geliştirip daha iyi özellikler katabiliyorsunuz.

  • Upgrade

Oyunumuzda zırh giymek, ekipman donanmak yok. Sadece silah ve takılardan stat, yani özellik kazanıyoruz. Oyunda ayrıca upgrade / geliştirme özelliği mevcut. Bu özellik ile silahları veya takıları geliştirerek seviye / level atlatıyoruz. Fakat yine her item geliştirilemiyor. İtem’ın geliştirilebilir olması gerekiyor. Geliştirilebilen bu iteme tıkladığınızda açılan menüden “Manage Equipment” seçtiğinizde upgrade / geliştirme penceresi açılıyor. Bu pencerede silahınızı veya takılarınızın seviyesini arttırmak için kristal kullanmanız veya item kullanmanız gerekiyor. Upgrade ekranını açtığınızda kristali koyacağınız yere kullanmadığınız item’da koyabilirsiniz. Mesela kullanmadığınız herhangi bir silah varsa upgrade edilebilen silah için kullanabilirsin. Sistem upgrade yaparken kullandığınız kristal ya da item’ı sokete yerleştirdiğinizde en az ve en fazla ne kadar seviye alabileceğini yeşil renk ile gösteriyor. En üst seviyeye geldiğinizde silahınızı bir üst bölüme “breakthrough” yaparak yükseltebiliyorsunuz. Oyunun başında verilen Hangmoon silahımızı upgrade ederek End Game silahı yapabiliyoruz. Silahınızı breakthrough yaparken gerekli silahları sandıklardan veya mob keserek düşürebilirsiniz fakat bu size çok masraflı olacağından size Auction House kullanmanızı tavsiye ederim. Diğer türlü sandık açmak için anahtar ve unseal yapmanız içinde scroll harcamanız gerekecek.

Blade and Soul rehber 6 Blade and Soul rehber 7 Blade and Soul rehber 8

  • Wardrobe / Kıyafetler / Screenshoot

Blade and Soul’un bir diğer özelliği ise oyunda wardrobe sisteminin olması. Sadece premium kullanıcıları kullanabilse de yanında getirdiği bir çok özellikten diğer kullanıcılar da faydalanabiliyor. Wardrobe sizin gardrobunuz olur. Oyun içerisinde ki bütün kıyafetler buraya ekleniyor ve inventory’niz gereksiz yere dolmuyor. Bu sistemle gelen bir diğer özellik ise oyuna girerken oluşturduğunuz karakteri kayıt edebilmeniz. Karakter açarken eminim sizde çok zaman harcamışsınızdır. Gerçekten detaylı bir karakter oluşturma sistemi gerçekleştiren Blade and Soul yarattığınız karakteri kayıt etmenize olanak tanıyarak sizi bir daha aynı karakteri veya benzerini oluşturma zahmetinden kurtarıyor.

Son olarak Screenshoot özelliğini anlatmak istiyorum. Oyunda çektiğiniz resimleri Blade and Soul kendi resim klasöründe topladığı gibi ayrıca karakterinizin resmini çekerek hesabınızın profil resmi yapabiliyorsunuz.

Son son olarak oyunun oynanışını kolaylaştırmak ve hatırlatmak için bahsetmek istediğim bir iki şey var. Görev yaparken eğer bulunduğunuz mekan kalabalıksa daha boş server’lara geçerek görevinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için üst sağdaki küçük haritanızda, bulunduğunuz haritanın isminden sonra bir rakam göreceksiniz. O rakama tıklayarak boş server’lara geçebilir ve görevlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda hiç bir değişiklik olmayacağı gibi arkadaşlarınızdan veya server’dan ayrılmıyorsunuz. Hatırlamanız için klavyenizden “Alt” tuşuna basılı tuttuğunuzda oyunda fare imlecini serbest bırakır istediğiniz yere tıklayarak menüleri açabilirsiniz, görevleri okuyabilirsiniz.

Güzel bir ipucu ile sizi bilgilendirerek konuyu bitiriyorum. Arkadaş listenizde bir oyuncunun nickini ararken kelimeleri yazdığınızda otomatik tamamlıyor böylelikle yazım yanlışını ortadan kaldırdığı gibi ilk bir kaç harfini hatırladığınız arkadaşlarınızın nicklerini kolaylıkla bulabileceksiniz.

Karakter / Class Rehberi

Meslekler / Professions

Dungeons

PvP – Arena – World PvP

Kimdir mkedi

Check Also

DC Universe Online – Rehber

Champions Online oyunundan sonra aklıma gelen bir diğer Super Hero oyunu DC Universe Online oldu. …