Home / MMO Rehberi / DC Universe Online – Rehber

DC Universe Online – Rehber

Champions Online oyunundan sonra aklıma gelen bir diğer Super Hero oyunu DC Universe Online oldu. Bu iki oyun birbirine çok benzesede birbirlerinden ayrılan oldukça farklı yönleri de mevcut. Öncelikle oyunumuzu tanıyalım sonra oyun hakkında bilgi paylaşalım.

DC Universe Online bedava bir MMO oyunudur. Daybreak Game Company tarafından geliştirilerek 11 Ocak 2011 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Oyunu ayrıca Playstation platformunda oynayabileceğiniz gibi 2016 yılında yani bu yıl Xbox platformunada gelmesi bekleniyor.

Dc Univers online rehber 3

Her MMO’da olduğu gibi DC Universe Online’a da karakter oluşturarak başlıyoruz. Karakteriniz için oluşturacağınız renk ve kıyafet çok da önemli değil çünkü oyun içerisinde kıyafet renklerini istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz. Toplayıp kullandığınız item’lar ise üzerinizdeki kıyafeti değiştiriyor.  Cinsiyet, vücut şekli, süper gücünüz, hareket kabiliyetiniz ve nick’inizi değiştiremezsiniz. O yüzden karakter oluştururken bunları dikkatli seçmelisiniz.

Karakter oluştururken bir diğer dikkat etmeniz gereken şey oynamak istediğiniz rol. Ücretsiz karakterler arasında Fire ve Ice tank role, Sorcery ve Nature healing role, Light, Mental ve Gadgets ise takım savaşlarını kontrol ediyorlar. Bütün bu class’lar ile Dps role oynayabilirsiniz ki zaten level kasarken mutlaka dps oynamalısınız.

Oyunda Questline takip ederken oldukça büyük exp. kazanıyorsunuz. Bu görev zinciri sizi ilk Dungeon’a gönderdiğinde size tavsiyem bir kaç kere o mekanı bitirmeniz. Sonundaki boss’dan bir kaç tane mavi item düşüyor ve bu karakteriniz için oldukça iyi ve hızlı seviye kasmanıza yarıyor.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer şey ise PvP gear ile PvE yapmamanız. PvP gear’ları size Toughness veriyor ki bu PvE moblarına karşı hiç bir işe yaramıyor. PVE için ihtiyacınız olan Defense. PvP gear’larınızı şehirdeki vendor’lardan alabilirsiniz. PVE gear’ları ise moblardan düşüyor.

Seviye 30 olduğunuzda daha büyük instance’lar açılıyor. Artık dört oyuncu yerine sekiz oyuncuyla giriyorsunuz. Bu da zaten oyunun oldukça zorlaştığını gösteriyor. Daha iyi item’lar, daha iyi görseller ve her class’ın farklılığı bu instance’larda belli oluyor.

dc universe online rehber 2

PvP

Pvp oyunumuzun bir güzel aktivitelerinden biri. Pvp yaparken ya kendi karakterinizle oynuyorsunuz ya da DC Legend’a katılarak, Dc Universe evrenindeki unique karakterlerle oynuyorsunuz ( Batman, Superman vs. ). Pvp oyunlarını oynadıkça Marks of Valor ve Marks of Legend kazanıyor ve bu Valor’lar ile pvp gear’ları alıyorsunuz. Oyunlar 1vs1, 2vs2, 4vs4, 5vs5, ve 8vs8 şeklinde oluyor.

Legend PvP yaparken bu karakterleri market üzerinden açmanız gerekiyor. Açmak için ya para harcayacaksınız ya da pvp yaparken kazandığınız Marks of Legend ile açacaksınız. Legend karakterlerde stat ve gear önemli değil. Bütün karakterlerinki birbirine eşit.

Kimdir mkedi

Check Also

Champions Online Rehber

Champions Online superhero temalı Cryptic Studios tarafından geliştirilen bedava MMO türü bir oyundur. Oyunumuz 1 …