Home / MMO Rehberi / Marvel Heroes 2016 Detaylı Rehber

Marvel Heroes 2016 Detaylı Rehber

Merhaba Oyuncular

Marvel diyince eminim hepinizin aklında bir Heroes veya Vallians tarafında şampiyonlar canlanıyordur. Bu bir kaç yılın Marvel filmlerine ait olduğunu düşünürsek sinemalarda ve evde bir kaç defa izlemişliğimizide hesaba katarsak, evet biz bir Marvel hayranıyız diyebiliriz. Benim aklıma gelen ilk şampiyon Hulk. Hulk ana karakterlerden olduğu için oyuna eklenmiş ve gerçekten harika bir şey yapmışlar. Tek bir yumrukta mob’ları yere serişi, sürekli atlayıp zıplayarak hareket edişi çok eğlenceli.

Peki Nedir Marvel Heroes

Marvel Heroes 2016 tamamen ücretsiz olan ( free to play ) bir aksiyon MMORp oyunudur. Gazillion Entertainment ve Secret Identity Studios tarafından geliştirilen oyunda şuan bir çok ana karakter mevcut. Peki bu ana karakterler neler ? tabi ki Iron man, Hulk, Spider man, Thor, Storm, Captain America, Deadpool, Wolverine ve aklınıza gelen diğer karakterler. Marvel evreni biliyorsunuz ki çok geniş, çok büyük. Yüzlerce yaratılmış karakter var fakat bunların hepsi oyuna gelirmi gerçekten bilmiyorum. Fakat karakter zenginliği gerçekten bu tarz oyunlarda çok güzel oluyor. Sık sık yeni karakter eklendiğinede şahit oldum.

İzometrik kamera açısıyla, renkli ve güzel grafikleri ile oynanabilirliği kolaylaştırmış ve eğlence katmış bu oyunu mutlaka denemenizi isterim.

İlk Bakış

MarvelHeroes2015 21-09-2015 17-34-55-57       Kullanıcı adı ile giriş yaptıktan sonra Cinematic Trailer izliyoruz. Dr Doom’um   bir planı olduğunu ve ona karşı durulması gerektiğini görüyoruz. Video bitince karakter seçme ekranı geliyor. Oyun size ilk etapta kısıtlı karakter çeşidi sunuyor gibi görünsede daha sonra bu seçiminizi istediğiniz karakterle değiştirebiliyorsunuz. Seçtiğiniz karakteri ilk gördüğünüz de klavyenizden “T” tuşuna basarsanız yeni bir pencere açıldığını göreceksiniz. Bu pencereden istediğiniz karakteri seçin. Seviye/ Level 10’na kadar oynayabileceğiniz karakterler arasında beğendiğiniz karakteri “uncap” yaparak 60’ıncı seviyeye kadar oynayabiliyorsunuz. Daha sonra karakter almak için ya para ödemeniz gerekiyor ya da “Eternal Shard” biriktirmeniz gerekiyor.

Prologue görev bölümünü bitirince hemen hemen hangi karakter ile oynamak istediğinizi anlıyorsunuz. Ben ilk Ms Marvel ile oynamıştım fakat sonra Hulk ile devam ettim. Görevler ve hikayeler oldukça basit ve güzel. Bulunduğunuz haritada hepsi mevcut. Mesela bazı görevler için harita yer göstermiyor ise öldürmeniz gereken düşman henüz orada yoktur. Görevler ile ilgili detayları “L” tuşuna basarak ilgili Chapter bölümüne gelerek öğrenebilirsiniz.

Mobs kestikçe yere renk renk çeşitli küreler düşüyor. Bunlar size sağlık/Hp, experience/tecrübe, mana kazandırıyor. Hepsini toplayın 🙂

Görevlerde ilerledikçe cinematic videolar yayınlanıyor. Bu videolar ile hem hikayeyi takip ediyorsunuz hem de yeni bir animasyon izliyor gibi oluyorsunuz. Hızlı geçmemenizi öneririm.

İlk görev Super Valian hapisanesine saldırı ile başlıyor. Bu saldırının arkasında kim var, neden saldırdılar, buraya saldırdığına göre babayiğit olmalı derken kendinizi aksiyon dolu görevlerin arasında buluyorsunuz. Oyunda çok fazla aksiyon var yani hiç boş durmuyorsunuz. Oyunda zaten bir kaç skill/yetenek ile bir sürü mob yerlere düşüyor, havalarda uçuyor yani size gerçekten seçtiğiniz karakterin gücünü hissettiriyor.

Oyunda çok fazla mini dungeon/küçük zindan, Event gibi etkinlikler mevcut. Seviye kasarken hem hızlı kasıyorsunuz hem de sıkılmıyorsunuz.

Seviye/level kasarken yeteneklerinize/skill bütün puanlarınızı verirseniz daha hızlı mob kesersiniz. İstediğiniz zaman bu skill’leri sıfırlaya biliyorsunuz ( reset )

Seviye/level 20 de Legendary görevler açılıyor. Bu görevler gerçekten çok kolay olabiliyor hatta benim ilk görevim bulunduğum haritada çıkmıştı. Eğer yapamayacağınız görev gelirse, her seviyeniz için 250 gold’a değiştirebilirsiniz. Düşük seviyelerde oldukça uygun bir ücret.

Peki vurdunuz, kırdınız, parçaladınız düşmanları yere serdiniz ama görevleri hızlı hızlı yapmak istiyorsunuz işte bunun içinde oyuna seyahat yetenekleri/skill eklenmiş. Yeteneklerin açıklamasında “Flaying,movement” gibi şeyler yazae bunlar sizi hızlı hareket ettirdiği gibi hasar almanızıda çok zorlaştırıyor. Mesela Hulk zıplaya zıplaya istediği her yere gidiyor ve görevleri bütün mob’ları kesmeden yapıyor.

Avengers Tower sizin ana üssünüz. Biraz mola vermek için ya da envanterinizi/inventory boşaltmak istiyorsanız buraya kolayca gidebilirsiniz. Klavyeden “B” tuşuna basmanız yeterli.

MarvelHeroes2015 08-09-2015 20-41-05-564

 Bir arkadaşınızla party kurdunuz ve farklı yerlerdeseniz. Sadece solda bulunan portresine “sağ tıklayarak” yanına ışınlanabilir veya özel mesaj gibi çeşitli seçeneklerden faydalana bilirsiniz.

Birazda Team-up Heroes, cosmetic pets, S.T.A.S.H, Omega System, Hero Synergy, Crafting, PvP ve PvE den bahsedelim.

Team-up Heroes

MarvelHeroes2015 22-09-2015 23-07-37-781     Team-up heroes yanınızda gezen hasar verirken size eşlik eden sistem tarafından ( AI ) yönetilen yardımcı arkadaş diyebileceğimiz karakterler.  Eşyalarının görüntüsü bizimkilerden farklılık göstersede onlarada gear dizmek gerekiyor. Team up heroes yetenekleri her birinde farklılık gösterdiği gibi, yetenekler ve eşyalar oynama stilinize özel yapılandırabilirsiniz. Team-up hero’nuzun ayrıca üç farklı dövüş stili var. Bu stiller hem yanınızda durup savaşma süresini etkiliyor hem de sizin karakterinize verdiği pasif bonusları etkiliyor. Bu bilgiler dahilinde tabi ki bir den fazla team-up heroes almakta fayda var. Bu hero’ları Eternty Splinters ile alabilir veya para ödeyerek sahip olabilirsiniz, ayrıca bazı başarılar/Achievements bu karakterleri ücretsiz açmanızı sağlıyor.

Omega System ve Hero Synergy

Omega System seviye 30 da açılıyor. Oyuna çok büyük bir etkisi olan bu sistem seviye 60′ tan sonra karakterinizin güçlenmesi açısından çok büyük bir önem taşıyor. En fazla 7500 puan harcayabileceğiniz bu sistemde karakterinizin gücünü daha çok arttırabilirken zayıf yönlerinide kapatabilirsiniz.

Siz oyun oynadıkça ve tecrübe/experience kazandıkça Omega’da tecrübe kazanıyor. Nekadar hızlı tecrübe kazanırsanız Omega tecrübenizde okadar hızlı artar. Seviye 60 olduğunuzda Omega tecrübeniz daha hızlı artmaya başlar çünkü normal tecrübe seviye 60’tan sonra artık kazanmıyorsunuz.

Topladığınız Omega puanlarını karakterinizi güçlendirmek Crit, crit damage, attack speed vs. özelliklerini arttırmak için kullanabilirsiniz ve en önemlisi eğer emin değilseniz internet üzerinden karakteriniz için rehber/Guide bulabilirsiniz.

Hero Synergy ise biraz daha kolay bir sistem. 10 karakterden alabileceğiniz bonusları içeren bu sistem oynadığınız her karakter için seviye 25 ve 50 de aktifleşiyor.

herosynergyMesela Black Panther ile oynuyorsunuz. Bu karakteri seviye 25 yaptığınızda diğer karakterleriniz için hareket hızı/Movement Speed seviye 50 yaptığınızda ise yakın dövüş hasar bonusu kazanıyorsunuz. Her karakter için değişik bonus ekleyen bu sistem ile oyun sizi bütün karakterleri ya da en azından 10 tanesini seviye 50’ye kadar kasmanızı gerektiriyor.

S.T.A.S.H

Starktech Armory and Supply Hoard’ın kısaltması olarak bilinen ve safe zone yani ana karargahlarda bulunan tüm karakterlerinizle paylaşabileceğiniz büyük bir envanter kasanız.

PvP ve PvE

Oyunun ilk Pvp modu olan Fire & Ice, 5v5 mücadelesi olarak çıktı. Kazanmak için görevinizin çok basit olduğu bu haritada sizin takımın dev/Giant koruyacak ve rakibinkini yok edeceksiniz. Savaş sırasında karşı takımdaki oyuncuları ve devleri öldürdüğünüzde Runestones alırsınız. Bu Runestone’lar ile karakterinizi defans veya saldırı yönünde güçlendirebilirsiniz.

PvE olarak oyunda Patrol adında görevler mevcut. Bu görevlere Avengers Tower’da kuzey batı köşesinden ulaşabilirsiniz. Orada bulunan konsollarda seviye/level derecenize göre renklendirilmiş Patrol’ları görebilir hatta o mekana ışınlana bilirsiniz.

Cosmetic pets

Yanınızda dolaşan bu mini evcil hayvan yere attığınız eşyaları/item vokumlayarak alıyor sadece “J” tuşuna basmanız yeterli. Eşya topladıkça seviyesi artıyor ve karşılığında size güzel hediyeler düşürüyor.

Petlerin listesi

Oyun ile anlatacaklarım bukadar. Umarım yardımcı olmuştur. Atladığım konular illaki vardır. Eğer sorularınız varsa yorum atarak ya da mail atarak ulaşabilirsiniz. Yararlı olacağını düşündüğüm linkleride paylaşıyorum

Marvel heroes wikia

Marvel heroes item database

Herkese iyi oyunlar

En İyi Anime MMORPG Oyunları

Günümüzde artık eskisi kadar çok ve iyi mmorpg oyun çıkmıyor kaldı ki anime türünden mmorpgler …

64 yorumlar

  1. abi oyundayım şuan bakıyorum başka online olna herkezın yanında yardımcıları war ben black cat almak istiyorum nasıl yapabilirim bi yardım edermisin ingilizcemde yok :((

    • Yanındaki yardımcılara Team-up heroes deniyor. Bu heroları Eternty Splinters ile satın alıyorsun. Oyuna ilk başladığında 400 adet veriyor size. Bu Eternty Splinters ile kendinize Hero’da alıyorsunuz o yüzden oyuna ilk başladığınızda hiçbirşey satın almadıysanız Avengers Tower’da yani “B” ye bastığında gittiğin yerde Adam Warlock’dan satın alabilirsin. Kendisi haritanın sağ tarafında bulabilirsin. Eğer Eternty Splinters yoksa para ile satın alabiliyorsun. Fiyatlarını tam olarak bilmiyorum fakar Biraz TL harcaman gerek. TL harcamak istemiyorsan oyuna girdiğin hergün hediye veriliyor. Bu hediyeler arasında çıkabiliyor ya da oyunu oynadıkça kestiğin MOb’lardan düşüyor.

      • oyunda şuan hiç bişey satın almadım sadece thor 60 lwl yaptım acaba bumuydu :(( envanterde splinter nası bişey acaba bilip bilmedn çoy sey sattım farkında olmadan onlarıda satmış olabilirm

  2. buldum galiba eternty splinters envanterin şeceneklerde gördüm 404 yazıyor bunları biriktirim nasıl alırım hero

    • Avengers Tower’a gidin yani ana üssünüz. Klavyenizden “B” tuşuna bastığınızda giderseniz. Geldiğinizde sağ tarafa doğru yürüyün orada tek başına duran ve ismi Adam Warlock NPC var. O aradaşta satın alabilirsiniz. Hero ve Team-up Hero’ları satıyor orada. Black Cat ismini arayın menüsünde kolayca bulabilirsiniz

  3. spider-gwen aldım team up diyodu onu aldım envantere geldi bastım unclook gibi bişe dedi 😀 ee sonra nasıl yanıma alcam onu çözemedm

    • “T” Ye bastığınız zaman Hero’larınızı ve Team-up Hero’larınızı görebileceğiniz bir ekran açılıyor. Oradan aktifleştirebiliyorsunuz

  4. eyw admin buldum 😀 black cat almak istemiştim am nese buda olur :DD eternty splinter bulmak cok zor 1 tane 1 tane aylar alır bunu para dışında başka yolu warmı özell boss falan

    • Oyuna her girdiğinizde aldığınız günlük hediyelerden, görev sonlarında verilen mor çantalardan da 2 şer tane çıkıyor fakat bence birikmesini dert etmeyin siz farketmeden zaten bir çok Eternity Splinter sahibi olmuş oluyorsunuz.

  5. inş sende oynuyosan nick werde arada takılırız oyunda 😀 thor 21 lwlm

  6. admin oyunda canawar falan keserken böyle element falan düşüyo onlar ne için kullanılır hep düşüyo lazım bişeymi bide matrix of unbinding war satılmıyoda one işe yarıyo

  7. bi dk şimdi admin itemleri güçlendire biliyomuyuz hani şu metin 2 deki gibi +1 +2 +3 güçlendirmesi gibi nasıl yapılır ögretirmiisn

    • O şekilde değil. Daha çok üzerindenki eşyaların kalitesini arttırıyor. Yeşil itemlerı mor yapıyor mesela. Birde item üzerinde kullanmadığın bir özelliği değiştiriyorsun. Oyun içerisinde kullanmak için malzeme yapıyorsun iksir tarzı şeyler.

  8. şu kaliteyi arttırma ögretirmisin 100 lerle element war ne işe yarıyo bilmiyom da 😀 şu item özelliğide war tabi :/

    • Tam olarak hatırlamıyorum fakat Avengers Tower’a geldiğinizde Craft, enchant gibi işlemleri yapabilirsiniz. Craft işlemini en iyisi ben yazıya ekliyeyim size daha çok yardımcı olur. Bir kaç güne eklemiş olurum.

  9. peki teşekkurlar 🙂

  10. admin oyunda birilerine hediye gönderme war mı acaba olması alzm bi arakdas buldum oyunda 😀 takılıyoz aarada sordu bana kutu hero kutu falan yada skin kutusu falan atabiliyozmu birbirimize eternty le malum para cekemiyoz 😀

    • Oyun da mağazaya gidiyorsunuz ( store ) oradan gönderiyorsunuz fakat Gpoint gerekli gönderebilmeniz için, Gpoint ise parayla oyuna eklenen birşey

  11. işte o sıkıtı satın alma sexeneklernde mobil ödeme yok ptt den falan nasıl para göndere bilirim suan nakit çekmek istiyom

  12. usta bi sorunum war
    60 lwlm ama ana üste birini buldum oyun parasıyla bişey aldım sora ne oldu bilmiyom ama 1 lwl oldum 60 lwl itemler duruyo ama karekter 1 oldu bi anda bunu geri almanın yolu warmı
    🙁

  13. hyr karekter hala thor ama 60 lwl ken 1 lwl oldu 60 lwl itemler we kostum de dahil envanterime geldi bnde saklıyorum tekrardan 60 olmaya çalışıyom ”P” tuşuna basınca thor 60 şwş oldunu gösteriyo ama aslında 1 lwlm 🙁

  14. admin yaşıyon demi 😀

    • Sizin karakterin durumu düzeldi mi ?

      • hyr düzelmedi onu bekledm 2 gün ama bişey olmaadı bnde baştan kasıyorum 54 lwlm :'(

        • Oyunda bir NPC varmış “Clea” adı. Onunla konuşunca karakterinin herşeyini sıfırlıyormuşsun ve malesef geri alamıyormuşsun. Sanırım siz onu yaptınız. İyi yanı Chat ekranında nickiniz farklı bir renk ile yazılıyormuş.

  15. chat sohbetteki ismimin rengi beyazdı yeşil oldu bazı kişilerede sordum galiba bu prestige miy miş ne onu kullanmışım

  16. Admin bu pet nasıl bulunur yada edinilir alinir bi söylesene ve oynayan turk varsa buluşalım oynayalım

  17. Yani nebiliyim herhangi

    • Team-up Heroları kastediyorsan, Eternty Splinters ile alıyorsun. 400 Eternty Splinters gerekiyor. Bazıları için daha az olabilir. Avenger Tower da Adam Warlock isimli NPCden alabilirsin

  18. Onu yorumlariniz dan okudum onu biliyom team-up var shield agent diye oyun kendi verdi ben adamlarin yaninda dolaşıyor pet ce “C” ye bastiginda karekterin sağ altta bulunan pati varya onu nasil bulunabilir diyorum bide siz oynuyomusunuz

  19. Saol admin cok yardimci oldun

  20. Peki oynayan turk varmi buluşup oynayalım

  21. Saol admin cok yardimci oldun allah razı olsun

  22. Arkdaslar oyunda Türk oyuncuya pek rastlamadim hatta hiç rastlamadim. …Nicklerinuz nedir beraber oynarız…benim nick: winchester10 Black Panther

    • Avenger Tower’da chat ekranından türk oyunculara ulaşabilirsiniz

      • her yerde yazıyorum Türk oyuncu yok mu falan gibisiniden daha rastlayamadım…sizin bildiğiniz var mı veya siz oynuyor msunuz?

        • Rehberi tamamlayınca devam etmedim. Fakat yorumlarda da oynayan oyuncular var. İleriki seviyelerde yeni haritalarda daha çok kişiyle karşılaşacağınıza eminim

  23. Selâmün aleyküm admin kardeş bir soru sormak isterim bu yeni gelen hubs lar var hammae bay ve fury’s toolshed diye bunlar nasıl açılıyor cevaplarsan çok sevinirim.

  24. Lowtown’da S.H.I.E.L.D. Recon Post var. Onun arkasında gizli bir sığınak var. Orada Nick Fury’i bulman gerek

  25. Saolasın

  26. Bir sorum daha var bu team-up tan aynı hero ya sadece bir tanemi alabiliyoz. Birde ben ana heronun dışında bir hero da actim ve ona ilk team-up ısl set active ettim şimdi çıkamıyorum o team-up dan nasıl olur anlatsan

    • Her Hero için bütün Team-Up ları açabiliyorsunuz. Team-Up penceresinden değişiklikleri yapabilirsiniz. Aynı şekilde Hero penceresi var. Daha önce oynadığınız heroyu seçip onu aktifleştirebilirsiniz.

  27. Birde loki yi öldürünce bir klip geliyor ondan sonra yeni bir yer açılıyor mu

  28. Eternal ahiled miydi neydi nasilvalabilirim bide ilk basta kac eternal shiled veriyo son sorum spiderman kac eternal shield

    • Sanırım sormak istediğiniz “Eternity Splinters”. Bunlar Yaratık öldürdükçe oyunu oynadıkça düşüyor, topluyorsunuz. Pembe renkte oluyorlar. Örümcek adam’ı 600 Eternity Splinters’a açabilirsiniz.

  29. Oyunu steamdan ındırdım ama oyunun gırış kısmında dondu sonra tekrar kendı sıtensınden ındırıyorum her hangı bı sorunla karşılaşırmıyım ? (gereksınımler uyuyor)

    • Aynı sorunla karşılaşırsa takılabilir. Keşke önce sorunu inceleseydiniz. Steam üzerinden sildiniz mi oyunu ?

      • evet aynı sorunla karsılasırsam ne yapmam gereklı ? lutfen yardımcı olun hasta ettı bu oyun benı 😀

        • yuklemı tamamladım actıgımda reklamları cıkıyor ama ınput not supported yazısını gıtmıyor ekrandan bu sepep oluyor heralde acılmasına bunu nasıl halledıcem ?

          • Bu problem sanırım çözünürlükle ilgili. Alt+Enter veya F11 basarak çözünürlüğü değiştirmeyi deneyin.

  30. Abi Oyunu nasıl ilerletebilirim nerden görev alcam?

  31. Hocam SHİLD AGENT Team UP Beleş Veriliyomuş nerdeyse tüm görevleri bitirdim kısmen Shild Agent Team up Nasıl Alırım Detaylı Anlatırmısın Lütfen

  32. Roster mıdır nedir orada karakterler var onlar ne oluyor acaba aradan bir kaç karakter aldım deadpool,spiderman ve İron Fist aldım bunlar kalıcı mı yoksa deneme için mi veriliyor

    • Roster bölümündeki karakterleri level 10’a kadar ücretsiz deneyebilirsiniz. Eternity Splinters ile veya oyuna bir miktar para yatırarak hero alabiliyorsiniz. Eğer hero aldıysanız aldığınız herolarla oynayabilirsiniz fakat her heronun kendi level/seviyesi var.

  33. pc versiyonunda Blade varmıdır??

    • Evet Blade karakteri var. Emin olmak için oyunu yüklemem gerekti. Eh yüklemişken biraz oynayalım bari 🙂