Home / MMO Rehberi / Trove – rehber ve inceleme

Trove – rehber ve inceleme

MineCraft oyununu oynamayanınız yoktur oynamadıysanız bile eminim duymuşsunuzdur. Peki Minecraft MMO olsa nasıl olurdu düşündünüz mü? Etrafınızdaki oyuncular ile beraber Raid yapmayı? Class sisteminin olmasını ? PvP ? İşte bu inceleme ile Trove evreninde neler var neler yok öğrenebilecek ve tüm sorularınızın cevaplarını bulabileceksiniz.

Trove, Trion Game tarafından çıkarılan aksiyon ve macera içeriğine sahip bir MMO ( çok oyunculu ) türü bir oyundur. Steam üzerinden ücretsiz indirip oynayabilirsiniz. Oyuncular rastgele hazırlanmış dünyalara girerek, kırıp dökebilir, yeni yapılar oluşturabilir, keşfederek maceralera sürüklenebilirler.

Desktop 31-10-2015 13-23-16-372

Karakerler seviye aralıklarına göre haritalara giriyorlar. Bu seviyeler 1-3, 4-5, 6-7, 8-9, 10+ ve üzeri. Seviyenize göre girdiğiniz haritalarda gezen yaratıkları keserek ya da kalelere girip ( mini dungeon bunlar ) son boss’u keserek tecrübe/experience kazanabilir ve seviye atlayabilirsiniz. Boss’u kesip bitirdiğiniz kaleler harita da çarpı olarak gösteriliyor ki diğer oyuncular temizlenmiş kaleye girip zaman harcamasın. Oyunun diğer özelliklerinden ve Craft sisteminden bahsetmeden önce size Cornerstone’u anlatmak istiyorum.

Cornerstone

Desktop 04-10-2015 19-22-17-214Oyunda resimde gördüğünüz şekilde boş bir alan olarak Cornerstone’lar bulunuyor. Bunları bazen çok kolay bulabiliyorken bazen biraz aramanız gerekiyor. Peki nedir bu Cornerstone?

Cornerstone 16 x 16 x 200 alanında size ait biryer. Bulunduğu zeminden 50 küp aşağı ve 150 küp yukarı çıkabiliyorsunuz. Trove evreni genelinde topladığınız çeşitli renklerdeki küpleri kullanarak buraya istediğiniz yapıyı inşa edebilirsiniz. Evler, kubbeler, boş alanlar artık aklınıza ne gelirse ve diğer oyuncuların alanlarına girerek bu alanlardaki ekipmanı kullabilirsiniz fakat bu alanı değiştiremez, kazamaz veya birşey ekleyemezsiniz bunu sadece kendi Cornerstone’nunuzda yapabilirsiniz. Cornorstone alanınız tekdir. Her Cornerstone için yeni bir şey inşa etmiyorsunuz. Yeni bir Cornerstone alanını sahiplenirseniz eski alan kaybolur ve buraya dikilir. Bir yapı inşa ettikten sonra içine craft ile ilgili herşeyi dikebilir ( Craft’ı biraz sonra açıklayacağım ) hp potion/can şişelerini doldurabilir, karakterinizin görünüşünü değiştirebilirsiniz.  Tamamen herşey size kalmış.

Crafting

Desktop 16-10-2015 20-27-50-37Craft yapmanız için öncelikle material gerekmekte bunları kestiğiniz yaratıklardan veya topladığınız item/eşyaları kırarak elde edebilirsiniz. Bazı materyaller ise kazı yaparak,  çeşitli maden taşlarını kırarak elde ediyorsunuz.

  • Personel Chest: Burada item/eşyalarınızı saklayabilirsiniz
  • Ringcrafting Bench: Karakterler burada ring/yüzük yapabilirler. Bu Bench de bir şeyler yaptıkça bu meslekte seviye atlıyorsunuz. En yüksek seviye 250 ve her 50 seviyede yeni yüzükler yapmayı öğreniyorsunuz.
  • Barber Shop: Burada görünüşünüzü değiştirebilirsiniz.
  • Novice Crafting Bench: Craft için kullanacağınız masaları burada yapıyorsunuz. ( Ringcrafting Bench, Personel Chest gibi)
  • Loot Collector: Burada düşürdüğünüz items/eşyaları kırıyor yani parçalıyor ve craft için kullanabileceğiniz materaller elde ediyorsunuz.
  • Adventurer’s Crafting Bench: Daha gelişmiş daha ileri seviye objeleri burada üreterek Cornerstone’nunuzda kullanabilirsiniz. Ayrıca Mount/binek hayvanda yapabiliyorsunuz.
  • Builder’s Crafting Bench: Burada genellikle farklı haritalara açılan portallar oluşturuyorsunuz.

Desktop 04-10-2015 19-19-43-507

Mastery – Seviye – Karakter

Öncelikle “C” tuşu ile karakter panelimizi açalım.  Düşürdüğümüz items/eşyaları burada karakterimize giydiriyoruz. Flask ise karakterinizin başı sıkıştığında kullandığınız iksirdir. iksirlerin adedi ve verdiği özellikler farklı olabiliyor. Bittiğinde Cornerstone’da Rejuvenation Station’da dolduruyoruz. Bineklerinizi, gemilerinizi, kanatlarınızı kısaca karakterinize ait herşeyi bu panelde görebilirsiniz.

Karakterinizin seviyesi experience/tecrübe kazandıkça yükseliyor. Seviye aralıklarında haritalar olduğunu daha önce belirtmiştik. Kendi seviyenize uygun haritalarda kaleleri temizlerseniz daha hızlı seviye atlarsınız.

Mastery ise level/seviye sisteminden daha önemli bir sistem.Amacımız biraz bunu kasmaya yönelik çünkü en yüksek seviye 200 ve bu seviyeye geldiğinizde Chat/konuşma ekranında nickiniz altın harflerle yazılıyor. Bunun dışında her seviyede değişik ödüller alıyorsunuz.  Oyunda yaptığınız çeşitli aktiviteler Mastery için tecrübe kazandırıyor.

Son olarak karakter panelinizi açtığınızda silahlarınızın ve kıyafetlerinizin altında küçük resimlerini göreceksiniz. Bunlara tıkladığınızda silahlarınızın ve kıyafetlerinizin görüntüsünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Classes/Karakterler

Oyunda karakter sisteminin olması ve her bir karakterin özel olması Trove oyununu benzerlerinden ayırıyor. Oyuna arasıra eklenen yeni karakterleri veya denemek istediğiniz diğer karakterleri açmak için CUBITS ya da CREDITS  gerekli. Cubit toplaması kolay birşey. Sağ üst köşede bulunan sarı bar ve altında bulunan görevleri yaptığınızda artıyor fakat Credits için biraz para harcamanız gerekmekte. Yeni karakter açtığınızda 1’inci seviyeden tekrar başlıyorsunuz fakat karakter ekranında seviye kastığınız diğer karaktere rahatlıkla geçiş yapabiliyorsunuz.

Karakterleri tanıtmadan önce şuan 13 adet karakter olduğunu bilmenizi isterim. Oyuna daha sonra yeni karakterler illa ki eklenecektir bilginiz olsun.

  • Revenant: Güneş tanrıçasının mekanını korumak için yemin etmiş bir ruhtur. Sizi ölümden döndürerek savaşmanıza devam etmenizi sağlar, düşmanların dikkatini kendi üzerine çekerek onları ruh mızrağı ve ruh fırtınası ile yok eder. Mızrak ( spear ) kullanır.
  • Lunar Lancer: Ay’ın gücünü kullanarak savaşır. Kayıp tanrısının buff/güçlendirmesini çağırarak daha hızlı hareket eder ve mızrağı için fazladan damage/hasar kazanır. Mızrak ( Spear ) kullanır.
  • Tomb Raiser: Partinizin ölü karakteri. Minion (iskelet yardımcı ) çıkararak savaşmanıza yardımcı olur. Minion’ları iyileştirir ve delip geçen bir ışın ile hasar verir. Saldırı ve savunmasını güçlendiren buff atabilir. Minion’ları feda ederek daha güçlü yardımcısı Goliath’ı çıkararak düşmanlarını daha hızlı yok eder.
  • Boomeranger: Kılıç ve yay kullanabilen bir savaşçıdır. Boomerangı ile düşmanlarını stun/sersemletebilir, hem uzak he de yakın dövüşte ustadır.
  • Pirate Captain: Açık denizlerin, tuzlu suların ve patlayıcıların aşığı korsanımız. Kalabalık düşan gruplarına karşı çok etkili, normal saldırıları alan hasar verir, düşmana fırlattığı kukla patlayarak hasar verir ayrıca omzundaki korsanların olmazsa olmaz papağanı yanında dövüşerek destek olur.
  • Shadow Hunter: Kötülüğü yakalamak için göklerden gelen avcı. Uzak mesafe savaşçısı. Oyunda sniper olarak tanınıyor. Tuzaklarıyla düşmanı yakalayarak uzak mesafeden yok ediyor. Yay ( bow ) kullanıyor.
  • Ice Sage: Buzların diyarından gelen soğuk savaşçı. Buz saldırılarıyla düşmanı dondurur, hasar verir ve Ultimate yeteneği ile herkezi dodurarak yok eder. Asa ( staff ) kullanır.
  • Candy Barbarian: Şekeri seven savaşçı hatta seker için savaşan diyebiliriz. Skill/yeteneği ile bir anda savaşın içine dalar. Yetenek kullandıkça savaşma, vuruş hızı artar ve daha ölümcül olur. İki el yakın dövüş silahı kullanır.
  • Neon Ninja: Trove dünyasının ölümcül silahı. Görünmez olarak düşmanlarına saldırabilir. Uzak mesafeden attığı yıldız     ( shuriken ) ile süpriz saldırı yapabilir ve ölümcül vuruşlarıyla düşmanı yok eder.
  • Dracolyte: Ejder yönetebilen ateş büyücüsü ( fire mage ). Ejderhayı yöneterek düşmanlarına hasar verir, zor durumda kaldığında Ultimate yeteneğini kullanarak büyük bir ejderhaya dönüşür ve bu onu çok daha güçlü yapar. Asa      ( staff ) kullanır.
  • Fae Trickster: Bu karekterimizde uzak mesafe savaşçımızdır. Çıkardığı kendi kopyalarıyla düşmanı şaşırtarak hasar verir. Asa ( staff ) kullanır.
  • Gunslinger: İki silah ( tabanca ) kullanır ve kartal gibi gözleri ile uzak mesafeden hasar verir. Ranged Warrior olarak tanınır. Silahlarını şarj ederek kullanır, biraz bekleme süresiyle yüksek hasarlar verir. Ultimate yeteneği ile çok daha fazla hasar vererek düşmanlarını çok daha hızlı yok eder.
  • Knight: Korkusuz yakın dövüş savaşçımız. Düşmana hızla yaklaşarak ( charge yeteneği ) hasar verir, Ultimate yeteneği ile kendisini iyileştirir. Hem savunma hem saldırı konusunda iyidir ve neredeyse ölümsüzdür.

Karakerlerimiz bukadar. Oyun hakkında son bir kaç şey eklemek istiyorum.

Online oyuncu sayısı gayet iyi. Oyun başlarda biraz sıkıyor çünkü kaleleri temizlemek size bir süre aynı şeyleri yapmanıza neden oluyor. Hangi rengi kullansam ne yapsam şeklinde düşüncülerle Cornerstone inşa ederken eğlene biliyorsunuz. Kestiğiniz yaratıklardan düşen bazı eşyaları bu mekanınıza ekleyerek ziyaretçilerinize gösteriyorsunuz ki bu bence harika birşey olmuş. Raid, event, festival ve yakında gelecek olan PvP ( evet yanlış duymadınız oyuna çok yakın zamanda PvP ekleniyor hatta şimdiden betası başladı ) ile hoş ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Son olarak bir Raid videosu ( Shadow Tower, Chat ekranında sürekli ismini görürsünüz ) ve kendi çektiğim kısa inceleme videosunu paylaşmak istiyorum.

İyi oyunlar

World of warcraft Classic Content Planı

World of warcraft Classic sonunda çıkışını yaptı. Herkesin heyecanla beklediği oyun ilk günlerden inanılmaz bir …