Home / MMO Rehberi / Wildstar rehber ve inceleme

Wildstar rehber ve inceleme

Wildstar Rehber ve İnceleme

Sitemizin ilk MMO rehberi Wildstar. Bu oyun rehberini hazırlarken açıkçası biraz endişeliyim. Eleştirilerin ne yönde olacağını merak ediyorum. Çok fazla oynayamadığım için sadece class ve Paths tanıtımı yapacağım. İyi okumalar.

Oyunun açık betası sonunda çıktı. Dosya boyutu fazla değildi o yüzden çabuk indi çabuk başladık. Zaten yeni sistemlerde oyun oynarken arkadan indirme işlemini devam ettiriyorlar.
Karakter ekranında önce topluluklardan birini seçmemiz gerekiyor bunlar THE DOMINION ve THE EXILES.
Seçiminizi yaptıktan sonraki adımda ırklara bakıyoruz. Gerçekten çizimler çok garip. Karakterlerin baldırları çok kalın duruşları tuhaf zaten oyun içinde koşarken de ilginç şekillere giriyorlar.
Irkların kendilerine has özellikleri var. Bu özelliklerden yola çıkarak class seçmeniz daha uygun olur. Mesela tavşan görünüşlü Aurin ırkı assassin tarzı classlar için çok uygun olur. Class konusuna girmişken bunları sizlere ufak ufak anlatayım.

CLASSES

Her MMO’da olduğu gibi arasıra değişiklik göstersede birbirine çok yakın class seçeneklier Wildstar’da hem var diyebilir hem de yok. Non Target bir oyun olan Wildstar’da classlar tabiki değişiklik gösteriyor. Peki nedir bu classlar?

Warrior : Tank veya Melee Dps yapabileceğiniz her oyunun vazgeçilmez savaşçısı Wildstar’da da var.  Bu classın özellikleri yakın mesafeden dövüşmesi, yüksek derece taunt yapan skillerinin olması, heavy armor giymesi ve hand cannon kullanması evet arkadaşlar doğru duydunuz bileğine bağlamış olduğu bir silahla ateş edebiliyor. Eh tabii ki o kadar teknolojik ortamda sadece elinde devasa bir kılıç ile dövüşmesini bekleyemezdik.

Spellslinger : Range Dps veya Healer olarak oynayabileceğimiz iki elinde iki silah taşıyan hızlı bir class kendileri. Light armor giyip ayrıca portal da açabiliyor. Bu portal olayı “portal” oyunundaki gibi; giriş için bir tane çıkış için ayrı bir tane portal açılıyor. Bu class aynı zamanda kısa mesafeye teleport olabiliyor ve düşman rakiple bulunduğu yeri değiştirebiliyor (League of Legends championlarından Urgot’un ultisi gibi) .

Esper : Range Dps veya Healer olarak oynayabileceğimiz psy-blade isminde silahı kullanan ve light armor giyen, oynaması zevkli bir class. Wildstar class tanıtım videosunda Esperler Green Latern’e benzetilmiş. Çünkü düşmanlarına aklıyla, düşüncesiyle zarar veriyor. Skilleri genelde bekleme üzerine kurulu şöyle ki siz skill kullandıkça ekranın altında bir bar doluyor ve beş kademeden oluşuyor. Bu barı kullanan bazı skilleriniz var ve kademe başına verdiği hasar artıyor. Esper classının en güçlü özelliği rakibi sersemleten skillerinin çok olması ( CC – crowd control ).

Engineer : Range Dps veya Tank olarak oynayabileceğimiz heavy armor giyen ve bazuka tarzı bir silah kullanan class. Engineerları diğerlerinden ayıran en belirgin özellik yanına mekanik robot yardımcılar çıkarmasıdır. Bu yardımcılar tanklık yapabiliyor, heal verebiliyor, range dps yapabiliyor ve rakibi sersemletebiliyor ( CC – crowd control ). Bu classı tank yapan en büyük özelliği ise heavy armoru güçlendirebilen bir skill olması. Bu skill sayesinde bir süreliğine çok abartı şekilde duran bir zırh giyiyor ve bir nevi ölümsüz oluyor ( healer robotu da düşünürsek ). Bazuka tarzı silah kullandığı için hem alan olarak hem de range olarak oldukça gelişmiş bir class.

Stalker : Melee Dps veya Tank olarak oynayabileceğimiz Wolverine tarzı tırnaklar ( Claw ) kullanan görünmez olabilen medium armor giyen assassin classı. Stun ve root skilleri var ayıca selfheal ( vuruşlarıyla kendini iyileştirebilme ) de yapabiliyor.

Medic : Range Dps veya Healer olarak oynayabileceğimiz iki adet resonatör adıyla bilinen silahı kullanan medium armor giyen ve station dikebilen bir class. Bu stationlar heal veya damage yapabiliyor aynı zamanda probe denen ufak toplar çıkarıyor bunlar düşmana debuff ( zayıflatan etkiler ) atıp, aynı grup – partydekilere buff ve heal verebiliyor.

Oyundaki classlar bu kadar gelelim şimdi path sistemine. Bu sistem şimdiye kadar hiçbir oyunda uygulanmamış bir  sistem. Aslında oyunun hikayesine çok uygun. Şöyle düşünün, yeni bir gezegen de yaşıyorsunuz ve keşfedilecek o kadar çok şey var ki ya da kurulacak küçük kasabalar ( base ), gezilecek mağaralar gibi. Ayrıca diğer oyuncularla party kurarak beraber sizin path görevlerinizi veya keşiflerinizi yapabiliyorsunuz. Path sistemini detaylı anlatmak gerekirse ;

PATHS

Wildstar evreninde karakterinizi katkı sağlayabilecek güzel skill / yeteneklerin olduğu Path sistemini tanıyalım

Explorer :  Adından da anlaşılacağı gibi map’i gezmeyi, en ücra köşelere gitmeyi, mağaraları keşfetmeyi ve tepelere tırmanmayı seven oyuncular için çok iyi bir seçenek. Görevlerden bir örnek vermek gerekirse devasa büyüklükte bir ağaca tırmanabiliyorsunuz veya gizli görevler alıp eski eserleri arayıp bulabiliyorsunuz. Bu path’in en ilginç özelliği ise haritalar çizebilmeniz. Bu haritaları bulunduğunuz faction’a verebiliyorsunuz.

Path skilleri
Explorer’s safe fall : Aktifleştirdiğinizde yüksekten düşmelerde %15 daha az damage

Air brakes : Zıpladığınızda aktifleştirirseniz havada kısa süre durmanızı sağlar
Translocate beacon : Aktifleştirdiğinizde bulunduğunuz noktayı kaydeder. İkinci kez aktive ettiğinizde kayıtlı noktanıza geri dönmenizi sağlar. Çok uzun bir menzili vardır. Fakat pvp içinde kullanılamaz.
Soldier : Bu path dövüşmeyi ve savaşmayı sevenler için. Soldier genellikle savaşma üzerine kurulu görevler alır, halkı suçlulardan ve hırsızlardan korur, değişik silahları test eder.

Path skilleri

Back into the fray : Sadece combat dışında kullanılır. Hp’yi tamamen doldurur. PvP de kullanılamaz.

Bail out : Sizi ve takımınızı güvenli bir bölgeye taşır.

Combat supply drop : Silah kutusu düşürür ve içinden sizin için ya da party için silah çıkar. Bu silahların değişik özellikleri vardır; örneğin stun yapmak

Scientist : Bu path’i seçen oyuncular yanlarına scanbot çıkarabilir. Bitkileri ve yabancı organizmaları araştırıp inceleme üzerine kurulu bir path. Yeni gezegen hakkında bilgi sahibi olmak orada yaşayan canlılar ve eski kalıntıları incelemek gibi görevleri var.

Path skilleri

Holograpfic distraction : Düşmanın dikkatini dağıtmak için clone çıkarır.

Summon Group : Partydekileri sizin yanınıza summonlar ( çeker ). Combat içinde kullanılamaz.

Create portal – Capital city : Büyük şehire Portal açar.

Settler : Open beta sürecinde en çok bu path üzerinde yoğunlaştım. Özellikleri çok hoşuma gitmişti. Görev verilen küçük kamp alanlarına buff veren stationlar dikiyorsunuz, yapılar inşa ediyor ve gizli görevler veren NPCler çıkarıyorsunuz ( diktiğiniz yapılarda ). Bu buff veren stationlar sadece size özel değil aynı factiondan olan bütün oyuncular da kullanabiliyor. Doğal olarak o mapteki oyunculara destek oluyorsunuz ( hızlı koşma, %15 daha fazla hp gibi ). Bu path ile ilgili ilk görevin bulunduğu küçük bir video çekmiştim:

Path skilleri

Settler’s campfire : Oyuncular için Hp ve healing ( iyileştirme ) gücünü arttıran bir kamp ateşi oluşturursunuz.

Summon: Mail box : Posta kutusu oluşturursunuz.

Summon: Vendbot : 60 saniye kullanılabilen shop oluşturursunuz.

Summon: Crafting Station : Crafting station oluşturursunuz.

Not: Son olarak eklemek istediğim; oyuna başlamanız için satın almanız gerekli ve de oyunun aylık ücreti vardır. Oyunu aldığınız vakit ilk 30 gün ücretsiz oynuyorsunuz daha sonra her ay ücret ödemeniz gerekicektir.

Wildstar

0

Pros

  • Grafikler
  • pvp
  • ses

Cons

  • karakter harekeleri

Kimdir mkedi

Check Also

DC Universe Online – Rehber

Champions Online oyunundan sonra aklıma gelen bir diğer Super Hero oyunu DC Universe Online oldu. …