Home / Oyun incelemeleri / Archeblade – rehber

Archeblade – rehber

Archeblade oyunu bir tür uzak doğu aksiyon, dövüş oyunu olarak bağımsız yapımcı CodeBrush Games tarafından steam üzerinden bedava olarak piyasa çıkmıştır.
Oyunda anime karakterler kullanıldığı için dövüş esnasında karakterlerin tiz çığlıklarını özellikle kadın karakterlerinkini duymak mümkün. Ayrıca mini etekler, açık elbiseler, kısacası bir anime seksiliğini yansıtacak herşey mevcut bu oyunda.

Oyun hakkında bilgi vermek gerekirse ;

ArcheBlade_Official_02_Chracters

Oyunda şuan 14 karakter mevcut bu karakterlerin her birinin kendisine has özel kombosu mevcut ( kombo ekranını oyun içerisinde klavyenizden “H” tuşuna basarak görebilirsiniz ).

Archeblade 11-08-2015 23-21-15-453

Online pvp tabanlı oynama şekline sahip bu oyunda isterseniz arkadaşlarınız ile isterseniz serverlarda istediğiniz odaya girerek başka oyuncularla beraber oynayabilirsiniz.

Oyun mekaniğine geçmeden önce son olarak kostümlerden söz etmek istiyorum. Mağazada 500’ün üzerinde kostüm bulunmakta. Bu kostümlerle karakterinizi özelleştirerek diğer benzer karakterlerden farklılaştırabilirsiniz.

ArcheBlade_Official_03_GearUp2

Oyunun mekaniğini, tuşlarını ve atmosferini birazda anlatalım;

W,A,S,D tuşları ile karakterimize yön verip “E” tuşu ile saldırılardan korunuyoruz. Korunurken dikkat etmeniz gereken husus saldırının olduğu yöne doğru “E” tuşuna basarak korunma sağlamanızdır.

Ekranın sol alt bölümünde iki bar mevcut bunlardan birisi mavi diğeri yeşil. Mavi bar armor/zırhınızı temsil ederken yeşil bar Hp/sağlık durumunuzu temsil ediyor. Aldığınız ilk hasarlar zırhınızdan düşeceği için kombolarınızı ve dövüşe başlama durumunuzu ona göre ayarlayabilirsiniz. Sağ taraftaki mavi barınız ise ( turuncunun üstündeki bar ) rakibe verdiğiniz hasarlarda artıyor ve “F” “G” yani özel skill/yeteneklerinizi kullanmanızı sağlıyor. Yine sağ taraftaki turuncu bar ise stamina/kuvvetinizi gösteriyor ve “shift” tuşu ile kullanacağınız özel skill/yeteneklerinizi temsil ediyor. Oyun da her karakterin kendisine özel kombo ve yetenekleri olduğunu söylemiştik. Kombolar aynı tuşlarla yapılsa da etkileri farklı olur aynı zamanda “shift” tuşu ile yapacağınız özel yetenek genelde rakibinizi yakalama ya da kaçmak için kullanılabiliyor.

Rehberimizi bitirmeden önce ufak bir ipucu vereyim. Oyuna ilk başladığınız da training/antreman bölümü mevcut. Bu bölümü bitirdiğinizde size bir miktar oyun parası veriliyor. Bu para ile ilk karakterinizini marketten satın alabiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken husus oyun menüsünde bir training/antreman bölümü mevcut. Buraya girerek

bütün karakterleri test edebiliyorsunuz. Hepsini test edin kombolarına ve özel yeteneklerine bakın ve ilk karakterinizi öyle alın yoksa oyunlarda gerçekten çok zorlanır ve hiçbir şey anlamazsınız.