Home / Oyun incelemeleri / Dirty Bomb inceleme ve rehber

Dirty Bomb inceleme ve rehber

Dirt Bomb, hızlı, tempolu ve oyuncularını takım oyunu oynamaya yönlendiren bir fps oyunudur.  Önceden söylemeliyim ki oyunda aim assist ve controller support yok. Oyun en iyi fps oyuncularını çağırmayı hedefliyor bir nevi en iyi oyuncular arasında takım oyunu oynayarak  ( takımınızla birlikte gezerseniz fazladan puan kazanıyorsunuz ) meydan okuma alanı gibi birşey yapmayı hedeflemişler. Değişik haritaların bulunduğu oyunda isterseniz ” server browse” server seçerek yada “Quick Join” hızlı maç seçeneği ile oynamak istediğiniz haritaları seçerek oyunun size server bulmasını sağlıyorsunuz. Genelde hızlı maç seçeneği sizi yeni başlamış veya başlamak üzere olan oyuna atıyor.

ShooterGame-Win32-Shipping 17-08-2015 19-28-38-988 Mercs ( paralı asker )

Açık betada 15 tane paralı asker mevcut. Kendi oynama stilinize ve oynamak istediğiniz haritanın özelliklerine göre asker seçebilirsiniz. Bir oyuna girdiğinizde başlangıç ekranında 3 adet asker seçiyorsunuz ve öldüğünüz zaman sadece bu 3 asker içerisinden birini seçerek devam ediyorsunuz. Öldüğünüzde askerleriniz tamamen ölmüyor sadece kısa bir süre seçmeniz yani tekrar savaş meydanına dönmeniz bir kaç saniye engelleniyor. Takımınızdaki ölü oyuncuların savaş alanına

geri dönmesini gösteren bir sayaç var. Bu sayacı oyun içerisindeyken ekranınızın sol üst köşesinden takip edebilirsiniz. Zaman sürekli 30sn. geri sayıyor.

Haritanın özelliklerine göre asker seçebilirsiniz demiştik. Peki bu ne anlama geliyor ? Paralı askerlerin kendisine özel silahı ve yeteneği var. Mesela Aura karakteri pompalı tüfek kullanıyor ve “Healing Station” dikerik sizin ve takım arkadaşlarınızın hp/canlarını hızlıca doldurabiliyor. Eğer etrafınızda “Healing Station” yoksa, Bir süre savaşmaktan uzak durup saklanırsanız yani hiç hasar almaz yada hasar vermezseniz hp/canınız yavaş yavaş dolmaya başlayacaktır. Fletcher karakteri de “Sticky Bomb” adı verilen bir yeteneği var. Atıığı el bombası rakibe yapışarak hasar veriyor ve bunu 3 kere kullanabiliyor ( oyunda -yetenek dışında – el bombası malesef yok ).

Peki oyunda silah alınmıyor, kıyafet alınmıyor, bomba alınmıyor ne alınıyor?

Case

ShooterGame-Win32-Shipping 17-08-2015 19-26-47-334

Oynadığınız maçlarda ve yaptığınız günlük görevlerde kazandığınız paralar ile karakter açabilirsiniz. Oyunda bedava karakter rotasyonu var fakat bu karakterler sürekli değiştiği için pek faydalı olmuyorlar. “Loadout Card”lar kazandığınız parayla aldığınız veya alacağınız “Case” yani çantalardan çıkıyor. Oldukça düşük bir ihtimal olsada yüksek seviye kartları açabilmeniz mümkün. Birde ( TL ) ile alnınan “Elite Case” var. Bunlardan yüksek seviye kartlar sadece çıkıyor

İpucu : Oyunda başlangıç kartlarını kullanabilirsiniz. Karakterinize özellik vermesinin yanı sıra silahınızı da değiştiriyor. Oyun menülerinden “STORE” ardından “LOADOUTS” tıkladığınızda karakterleri ve kartları göreceksiniz. Fiyatları tabi ki Case/çanta fiyatlarından pahalı hatta neredeyse “Merc” fiyatları kadar fakat oldukça yararlı.

Loadout Cards

Dirty Bomb-08-24-2015 13-02-56 Bu kartlar karakterinize ciddi değişiklikler katıyor. Kartın seviyesine göre ( 6 seviye mevcut) karakterlere pasif yetenekler veya görünüm değişikliği hatta farklı bir silah bile verebiliyor. Mesela Aura karakteri pompalı tüfek kullanıyor fakat güzel bir kart düşürürseniz otomatik tüfek kullanabilir hatta karaktere bir kaçtane fazladan pasif skill ekleyebilir ( hızlı koşmak, Revive/canlandırdığınız takım arkadaşınıza fazladan HP/can vermek gibi ). Bu kart özellikleriyle bana sorarsanız oyun biraz RPB teması içeriyor. Sonuçta sizin karakterinize göre bir Merc/Asker yapıyorsunuz ve savaş alanında nasıl hissediyorsanız o şekilde oynuyorsunuz.

Oyunun serverları oldukça yoğun, çok çabuk oyun bulabildiğiniz gibi düşük ping seviyesi ve bilgisayarınızı fazla zorlamadan oynayabilirsiniz.  Aynı zamanda Level/Seviye sistemi var. Bu sistem siz seviye atladıkça ödüller kazandırıyor. Sadece seviye değil kazandığınız oyunlarda da çok güzel hediyeler alabiliyorsunuz.

Son olarak, düşürdüğünüz kartları nasıl kullanacağınızı anlattığım videoyu paylaşmak istiyorum. Hepinize iyi oyunlar.