Home / Oyun incelemeleri / Dragons and Titans Rehberi

Dragons and Titans Rehberi

Yeni oyunumuz Dragons and Titans. Rehberimizi yazmadan öcne belirteyim internet sitesi açılmıyor proxy ile ilgili olabilir, bundan dolayı steam üzerinden oyuna ulaşmanız daha kolay olacaktır.

Dragon and Titans oyununun türü Moba dır. Üç koridor ve tek koridor olarak üç farklı harita tipleri var. Haritalara özel görevler var ve bu görevleri oyun, başlarken siz oyunculara tanıtıyor. Aslında yapılması gerekenler aynı pek kafanızı karıştıracak bir şey yok.

Oyun ilk başladığınızda sizden Prologue / Alıştırma kısmını bitirmenizi isteyecek. Bu aslında oyunun başlangıç hikayesi. Hem hikayeye başlıyorsunuz hem de oyunun mekaniğini öğreniyorsunuz. Bu kısmı bitirdikten sonra dört bölümden oluşan hikaye kısmı açılıyor.

dnt 27-01-2015 22-15-55-744-2 Hikaye kısmı dediğim gibi 4 bölümden; act 1, act 2, act 3, act 4  oluşuyor. Her act/bölüm altında 150 yıldız var.  Bu yıldızları görevleri yaptıkça, hikayede ilerledikçe alıyorsunuz. Yani her act/bölüm için 150 oyun oynamanız gerekiyor. Sonunda size Dragon/Ejderha kazandıracak.

Oyun map’ini tanıtmak gerekirse;

  • Battle Above : Girmek istediğimiz oyunun türünü buradan seçiyoruz.
    • Training : Tuşları ve ejderhanın hareket kabiliyetini oyun bize burada öğretiyor
    • Single player : Bu bölümde 5v5 pvp maçı yapıyoruz fakat kendi takımımız ve karşı yani düşman takım sanal sistem tarafından yönetiliyor ( bot/AI )
    • Co-op : Bu bölümde kendi takımımız oyunculardan oluşuyor. Karşı takım sanal sistem tarafından yönetiliyor.
    • PvP : Bu bölümde oyuncular oyunculara karşı 5v5 maç yapabiliyor.
  • Proving Ground : Size harita ve görevleri tanıtıyor. Ben orada daha çok silah ve ejderha test ediyorum 🙂
  • Dragons : Dragonların hepsini buradan görebilir, özelliklerini öğrenip daha çok bilgi öğrenebilirsiniz. Dragonlarda aynı zamanda upgrade/geliştirme yapabiliyorsunuz. Geliştirdiğiniz her seviyede dragonlar yeni özellik kazanıyor ve bu özellikler dragona ve türüne göre değişiyor.

dnt 27-01-2015 23-04-01-23

  • Silahlar/Weapons : Silahların da aynı şekilde buradan özelliklerine ulaşabilirsiniz.

Dragons and Titans’da bir oyuna başlarken bir adet ejderha ve bir adet silah seçiyoruz. Seçtiklerinizin özelliklerini ekranın ortasındaki “skills”e basarak öğrenebiliyorsunuz. Bu özellikler savunma, saldırı veya destek şeklinde görünüyor. Her silah için 2 adet ve her ejderha için  3 adet yetenek/skill var. Bunları farklı seçerek değişik buildler yapabilirsiniz. Mesela ejderhayı saldırı seçerken silahınızı savunma seçerseniz saldırının yanında biraz da savunma yapabilir veya ejderhanızı savunma, silahınızı destek seçerseniz hem dayanıklı olur hem de kendinizi ve takım arkadaşlarınızı koruyabilirsiniz.

PvP veya Hikaye / Act oyunlarına girdiğinizde, giriş ekranında ejderha ve silah seçtiğinizi söylemiştim. Oynadığınız oyunun sonunda bu seçtikleriniz tecrübe / experience alıyor ve seviye / level atlıyor. Dragons and Titans’da ejderhalar ve silahlar seviye / level atladıklarında kendilerine özel fazladan özellik kazanıyorlar. Ejderhalarda bu özellik can/hp sinin fazla olması ve silahlar için ise silah skill/yetenek lerinin dolma süresinin kısalması ( Cd reduction) oluyor.

Rünler

dnt 27-01-2015 20-40-15-39

Dragons and Titans’da en yüksek seviye 30. Her seviye atladığınızda yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere bir rune slotu açılıyor. Oynamak istediğiniz sekilde ejderhanızı ve silahınızı seçtikten sonra runelerle destek sağlayabilirsiniz. Bu da oyuna biraz rpg öğesi katmış bence.

Oyunda ayrıca Rune Combiner var. Peki ne demek bu?  Üç adet aynı türde rune kullanırsanız aynı çeşit runeden daha güçlü bir tane elde ediyorsunuz veya farklı çeşit üç adet rune kullanırsanız size rastgele bir adet rune veriyor.

Oyuna ayrıca rune sayfaları eklenmiş. Sonuçta siz sadece tek ejderha ile oynamayacaksınız. Farklı ejderha ve oynama türlerini farklı rune sayfaları ile destekleyeceğiniz için fazladan rune sayfası almakta fayda var. Her rune sayfasına 30 adet rune dizebiliyorsunuz.

Spells

dnt 27-01-2015 22-30-23-841

Bu görüntü sanırım birçok oyuncuya tanıdık gelmiştir (LoL).  Her seviye atladığımızda resimde görüğünüz gibi yeni büyüler gelecek. Bunlar yine sizin oynama stratejinize göre çeşitlilik gösterip farklılıklar ekleyecektir.

İpuçları

  • Oyunu oynamasanız bile her gün girmenizi tavsiye ederim çünkü günlük olarak crystal ve haftayı tamamlarsanız ejderha hediye veriliyor.
  • Klavyenizden Q tuşu ile saldırı yaparken aynı zamanda hareket edebiliyorsunuz. Mesela Q tuşuna basılı tutarken rakibe kitleniyor ve kitliyken mouse sağ tuşu ile geri (kaçma yerine) basılı tutarsanız geri geri uçarak saldırıyorsunuz ki bu gerçekten benim bir çok düşmanı kaçarken öldürmeme yardımcı olmuştu.
  • Oyunun parası crystal. Ejderha, silah, rune kısaca her şey bununla alınıyor fakat kazanması gerçekten çok zor, dikkatli harcamanızı öneririm.
  • Oyunda her hafta bedava ejderha ve silah rotasyonu var, bunun yanında başlangıç hikayesini bitirdiğinizde rastgele 3 adet ejderha ve 3 adet silah alıyorsunuz.
  • PvP haritalarına başladığınızda size o harita hakkında bilgi veriliyor. Lütfen bu bilgileri göz ardı etmeyin.

Tüm oyunculara iyi oyunlar

dnt 27-01-2015 20-09-20-311 dnt 27-01-2015 22-28-11-300 dnt 27-01-2015 22-28-28-582