Home / Oyun incelemeleri / Dungeon Defenders 2 – Rehber ve İnceleme

Dungeon Defenders 2 – Rehber ve İnceleme

Dungeon Defenders 2, Steam üzerinden kolayca indirip oynayabileceğiniz Tower Defense oyunu. Çoklu oyuncu ve tekli oyuncu moduyla arkadaşlarınızla veya server içerisindeki diğer oyuncularla kolaylıkla oynayabileceğiniz eğenceli bir oyun. Grafik bakımından biraz çizgi filmleri çağrıştırsada oldukça güzel gözüküyor.  Oyunda dört adet class mevcut fakat kendi özgün buildinizi yapabildiğiniz için bu class’lar içlerinde oldukça fazla seçenekli bir hal alıyor. Rehberde sizlere genelde class/karakterler hakkında ve karakter oluşturma/yapılandırma hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Oynadığım süreyi ve internetteki araştırmalarımı eklersek oldukça verimli bir paylaşım olacak sizler için.

Öncelikle Tavern yani ana üssümüzü tanıyalım.

TAVERN

tavern

Oyunda ihtiyacımız olan herşeyi burada bulabiliyor ve yapabiliyoruz. Tavern üzerindeki önemli noktalar ise;

Spawn Point : Oyuna ilk başladığımızda yani karakter seçimi yaptıktan sonra burada çıkıyoruz. Daha sonraları bitirdiğimiz görevlerde de yine burada doğuyoruz.

İnventory hub : Burada karakterinizin üzerindeki eşyaları ve çantanızdakileri görebilirsiniz.

Quest NPC : Seviye 50’ye kadar buradan alacağınız görevlerle ilerleyeceğiniz için sık sık ziyaret edeceksiniz.

Scavenger : inventory yani çantanız tamamen dolu olduğunda bu arkadaş sizin için oyun içerisindeki topladıklarınızı 24 saat tutuyor. Oyundan yani görevden çıkıp Tavern’e geldiğinizde bu yaşlı amcaya giderek düşenleri alabilirsiniz.

War Table and Map : Oyunda bir hikaye modu var. Bu hikaye modunu bitirmeniz gerekiyor ki free to play moduna yani özgürce diğer türleri oynama moduna geçebilesiniz. Bu hikaye ve özgür mod bölümlerini işte bu War Table daki haritadan seçiyoruz.

Costume NPC : İsminden de anlaşılacağı gibi Skin/kıyafetlerinizi değiştirdiğiniz yer

Gran’masta Sphere NPC : Buradan karakteriniz için tüm seviyelerin abilites, tower, trap ve aura gibi kullanılan yetenekleri alabiliyorsunuz ve karakterinizi siz nasıl isterseniz o şekilde yapıyorsunuz kendi build’inizi oluşturabiliyorsunuz.

Relic Merchant : Hikaye modunda Siphon Site‘ı bitirmeden bu arkadaştan birşey malesef alamıyorsunuz. Bitirdiğiniz taktirde Trinkets/Relics satan bu arkadaş ile karakterinizin stat‘larını arttırabiliyor ve ablities/yetenek ve tower/kulelerinize %damage/hasar ekleyebiliyorsunuz.

Blacksmith : Seviye 50 olmadan önce upgrade yapabiliyosunuz. Seviye 50’den sonra pek bir işe yaramadığı söyleniyor.

Upgrade Gear Merchant : Seviye 34 den önce kullanamıyorsunuz. Gear/eşya upgrade yapabiliyorsunuz. Upgrade etmek istediğiniz Gear’ı ortaya ve diğer Gear’ı etrafına koyuyorsunuz ve işlemi yapıyorsunuz.

Wyvern Token NPC : Günlük ve aylık görevlerden topladığınız  Token’ları burada harcayarak çeşitli şeyler alabiliyorsunuz.

Oyun Temelleri ve Detayları

Oyunu tanıtmaya geçmeden önce Tower Defans nedir onu kısaca anlatayım. Tower Defans oyunlarında fazla büyük olmayan bir harita içerisinde genelde ortada fakat oyuna göre değişen bir üssünüz olur. Bu üssünüzün bir canı olur ve amacınız çeşitli yollardan veya koridorlardan gelen düşman dalgasını(wave) stratejinize göre diktiğiniz kulelerle püskürtmeye çalışırsınız. Genellikle bütün wave’lerin sonunda bir boss yani gelen yaratıkların en büyüğü gelir onuda kestiğinizde göreviniz biter ve ödüllerinizi alırsınız.

DD2 towersDungeon defenders oyununda ise tower/kule dikmenizin yanında sizde savaşıyorsunuz. Oyunun başında oluşturduğunuz karaktere göre diktiğiniz kuleler çeşitlilik gösterdiği gibi karakterinizinde stratejisi farklı olur.

Oyuna girdiğinizde karakterinizin kullandığı yetenekler ile düşmanları püskürtüyorsunuz buna ek olarak kuleler dikiyorsunuz. Kuleleri dikmeniz için yeşil kristallere ihtiyacınız var. Kestiğiniz düşmanlardan düşen bu kristalleri ayrıca her wave başlangıcında bir sandıktan alabiliyorsunuz.

Ayrıca bu yeşil kristallerle kulelerinizi güçlendirebilir, tamir edebilir ve satabilirsiniz. Sadece kulenize yaklaşmanız yeterli.

Seviye 20 olduğunuzda bütün kuleleriniz ve yetenekleriniz muhtemelen açılmış olacak. Stratejinizi bu seviyeden sonra belirleyebilir ve 22. seviyede Tier 5’e kadar güşlendirebilirsiniz.

Build modundayken “Shift” tuşuna basılı tutarsanız hangi koridordan hangi yaratıkların geleceğini detaylı görebilirsiniz. Sadece yaratıkların geleceği yöne farenizi getirmeniz yeterli.

Skill/Yetenek, Stat Points

DD2 karakter

Karakter oluştururken öncelikle şuna karar vermek gerekiyor. Builder mı olacaksınız yoksa DPS mi? Builder, daha güçlü Tower dikerek kulelerle hasar verir ve savunma yapar. DPS ise karakteriniz tarafında hasar vererek savunma yapmanız anlamına geliyor. Karakter sayfanızda göreceğiniz üzere yuvarlak slotlar var. Bunlara sphere slot’ları deniyor. Her 10 seviyede yeni slotlar açılıyor. Bu slotlara sphere alarak özelliklerinizi arttırabiliyorsunuz.

Mesela;

Small Spheres : Kulelerinizin vuruşlarına veya karakterinizin yeteneklerine küçük miktarda Range/mesafe veya damage/hasar ekler.

Medium Spheres : Genel effectleri arttırır. Daha çok altın toplama, daha çok exp, vuruşlarınızda ki proc şansını arttırır.

Large Spheres : Karakterinizin veya kulelerinizin saldırılarını güçlendirip fazladan özellik katar. Mesela patlama özelliği gibi.

Uber Spheres : Tamamen oyun stilinizi değiştiren Spheres’dir bunlar. Mesela fiziksel saldırıları magical/büyülü saldırıya çevirir ya da Damage/hasar block/engelleme verir, Saldırı şeklinizi değiştirir.

Stat Points : Her seviye atladığınızda  Stat Point kazanırsınız. Bu puanları Karakter sayfanızda görüntüleyebilirsiniz. Stat Point’lerinizi harcadığınızda nekadar güçleneceğinizi oyun içersinde malesef göremiyorsunuz. Bunun için DD2 forumlarında bazı oyuncular paylaşım yapmışlar. Stat Point Cap

Game Modes/Oyun Modları

DunDefGame 19-01-2016 22-23-43-699

Campaign: Oyunun temeli. Diğer contentleri, oyun zorluk seviyeleri, free to play yani özgür oynama modunu açmanız için bu hikaye modunu oynamanız gerekmekte.

Freeplay: Bu modda tamamen özgürsünüz. İstediğiniz haritayı istediğiniz şekilde oynarsınız. Fazladan Exp./tecrübe kazanmak istiyorsanız arkadaşlarınızla beraber oynamalısınız. Nekadar çok kişi okadar çok exp.

Incursion: Challenge Mode benzeri bir oyun modu. Bu modda büyük bir boss oluyor ve minionlara yani gelen yaratıklara özel güç veriyor. Dört tur minionlar geliyor ve beşinci tur bu boss geliyor.

Onslaught: Hayatta kalma modu. Her bölümde daha çok güçlü canavarlar geliyor. Bunları kesiyorsunuz ve her üç bölüm sonunda ödül kazanıyorsunuz. Daha çok bölüm hayatta kalırsanız daha iyi ödüller alıyorsunuz. Mesela 15 ve 30. ellerde Golden Egg veriliyor.

End Game: Oyunun asıl modu budur. En iyi Gear’ları burada dizersiniz yani en iyi zırh, kıyafet bu modda düşer. Seviye 50 olduğunuzda ve iyi zırhınız olduğunda girmenizi tavsiye ederim. Nightmare 4’e kadar zorluk seviyesi mevcut.

Pets

Yanınızda gezen savunmaya ya da hasara yardımcı olan minik yardımcılarınız. Her Class için oldukça uygun pet’ler var.

Squire: Dracolich, Bearkira, Nharwagon

Huntress (Trap): Kulelere defans ve hasar, crit damage veren herhangi pet

Huntress (DPS): Dracolich, Poison Tips, Bearkira, Sandstorm.

Apprentice (Frosty Power): Defense Power ve Defense Health veren herhangi pet

Apprentice (DPS): Poison Tips, Bearkira, Sandstorm.

Monk (Aura): Defense Power ve Defense Health/Defense, Critical Damage veren herhangi bir pet

Günlük ve Aylık görevlerle Wyvern Tokens toplarsınız. Bu Token’ları “End game” başlatmak için kullanabilirsiniz.

Classes/Karakterler

  • The Squire (Hearty Blockades)

The squire

Yakın mesafe dövüş karakteridir. Fazladan Shield/kalkan için bir slotu olduğundan diğer karakterlere göre daha çok stat point kazanıyor.

Bu karakter yani class için genellikle “Blockade Squire” buildi yapılıyor. Barikatlarının fazladan canı ve dayanıklılığı olduğu için diğer classların kuleleri veya kendileri rahatlıkla arkadan hasar verebiliyor.Bir nevi tanklık yapıyor. Barikatların amacı gelen yaratıkları durdurmak ve yok olana kadar yaratıklardan gelen hasarı almak. Barikatları genellikle Wave’lerin yani yaratıkların geleceği yolların üzerine koymanız gerekir.

Barikat buildi yapıyorsak tabi ki onları daha güçlü yapmamız lazım. Böylece kırılması/parçalanması çok uzun sürsün ve arkada hasarı rahat rahat yapabilin.

Bunun için odaklanmanız gereken;

  • Defense Health (Öncelik)
  • Hero Health (Öncelik)
  • Hearty Blockade Passive % (İkinci)

Sphere kullanımında öncelik ise;

Small Spheres : Defense Health, Defense Health ve Hero Health

Medium Spheres : Movement Speed 5, Provoke Duration 4 Saniye

Large Sphere : Vengeance

Uber Sphere : the Shielding Guard

236110_screenshots_2015-10-31_00001

  • The Huntress (Builder with Traps)

The Huntress

Uzak mesafe dövüş karakteridir. Trap kullanır. Genellikle alan kontrol ( Crowed Control ) ve Dot ( Damage over time ) yani belirli bir zaman içerisinde vurulan damage/hasar şeklinde trapler kullanır. Bu build’de size Trap Huntress tanıtacağımdan seçimlerimizi ona göre yapacağız.

Odaklanacağımız yetenek Explosive Trap. Wave’lerde gelen yaratıkların yollarına bu trap’ten döşüyoruz. Sadece bir tane değil, yol boyunca ve ortaya inanılmaz bir damage/hasar çıkarıyoruz.

Bu build için izlememiz gerek yol ise;

  • Defense Power (Öncelik)
  • Defense Health (Öncelik)
  • Defense Critical Chance(İkinci)
  • Tripwire Passive (3% parça başına)
  • Volatile Schematics (3% parça başına)

Sphere Kullanımında öncelik;

Small Spheres : Defense Speed, Defense Power, Defense Critical Damage

Medium Sphere : Huntress Range Radius Increase

Large Sphere : Fire for Effect

Uber Sphere : Uber Sphere

236110_screenshots_2015-10-31_00003

  • The Huntress (The DPS and Ability Power)

Huntress oyundaki en kolay ve rahat damage/hasar veren class’tır muhtemelen. Tek bir hedefe çok yüksek hasar verebildiği gibi yavaşlatma, stun/sersemletme ve piercing shot ile yaratıklara yaklaşmadan uzaktan savaşabilir.

DPS huntress için build;

  • Hero Damage (öncelik)
  • Hero Critical Damage (öncelik)
  • Hero Critical Chance (ikinci)
  • Flameaggedon (bow ve trinket)
  • Shrapnel (3% Concussion/Sticknades dmg)

Sphere kullanımı:

Small Spheres : Hero Critical Chance 3%, Hero Damage 5, Hero Critical Damage 5

Medium Spheres : Hero Critical Chance 5%, Anti Air 20%

Large Sphere : Kullanacağınız bow’a göre Charged Primary (4 attacks per second bow), 35% range damage (2 attacks per second bow)

Uber Sphere : Stickynades

236110_screenshots_2015-10-31_00005

  • The Apprentice (The Frostfire/Frosty Power Build)

535814734_preview_2 - XRCtnel

Apprentice uzak mesafe dövüş karakteridir. DPS’den ziyade Tower builder olarak kullanılır nedeni ise Frost Tower. Frost tower takım için oldukça etkili bir araç. Yavaşlatma özelliği ve menzili tek bir hedefe çok yüksek hasar verebilmeyi sağlıyor. Mesela yanınızda DPS Huntress varsa oldukça uyumlu olursunuz. Frost Tower’ın bir yavaşlatma menzili bulunuyor ve bu mezil içerisindeki trap/aura/tower’larla iyi çalışıyor ve yavaşlatma gücü Apprentice defense power’ına göre değişiyor.

Frostfire build’i için önceliklerini;

  • Defense Power (öncelik)
  • Defense Health (öncelik)
  • Frosty Power (ikinci)
  • Frostfire (Staff’da ikinci)
  • Snowstorm (Staff’da veya Relic’de ikinci)

Sphere kullanımı ise;

Small Spheres : Defense Speed, Defense Power 5, Defense Health 5

Medium Spheres : Frost Tower Range Increase X 2 ( Frost Tower menzilini iki katına çıkarıyor)

Large Sphere : Frost Tower Freeze

Uber Sphere : Shielding

236110_screenshots_2015-10-17_00004

  • The Monk (Serenity Aura + Boost Builder)

Yakın dövüş karakteridir. Oldukça supportive/yardımcı/destek özelliklerine sahiptir ki buildimizde bununla ilgili. Monk oldukça dengeli bir karakterdir. Diğer class’lara oldukça faydalı işler yapar. Bu build ile yöneleceğimiz özellik Serenity Aura’nın kapsama alanı. Bu alanı oldukça fazla genişletebilirseniz özelliğinden hero’lar ve Tower’lar daha kolay faydalanabilir.

Gear için önceliğiniz;

  • Defense Power (öncelik)
  • Defense Critical Damage (öncelik)
  • Karma Vortex (ikinci 15% karma vortex range)
  • Radiance (3% aura radius on armor)
  • Idle Flow (80% roll on trinket)
  • Empower (10% boost aura trinket)

Sphere kullanımı:

Small Spheres : Boost Aura Range x3

Medium Spheres : Monk Range Radius Increase X 2

Large Sphere : Boost Blockade Health Aura Large Sphere veya Empowering Calm Serenity

Uber Sphere : Shielding

236110_screenshots_2015-10-31_00009

Size önereceğim buildler bunlar. Tabi ki bütün buildler bunlarla sınırlı değil. Kendi oynama stilinize göre internetden size daha uygun olan buildleri araştırarak bulabilir veya kendinize özel birşey yapabilirsiniz. Kimse size DPS Apprentice olmaz diyemez. Benim paylaştıklarım en çok kullanılanları.

Oyunda mutlaka party kurmaya çalışın. Ben exp. kasarken diğer oyunculardan sık sık davet alıyordum. Sizede mutlaka gelecektir. Gelirse kabul edip beraber daha hızlı exp. kasabilirsiniz hemde oyundan daha çok zevk alırsınız.

Eğer ki davet gelmiyorsa kendiniz “esc” tuşuna basarak online olan oyuncuları görebilir ve seviyenize yakın oyunculara party kurma teklifi gönderebilirsiniz.

İyi oyunlar