Home / Oyun incelemeleri / Freestyle Football İnceleme – Rehber

Freestyle Football İnceleme – Rehber

Freestyle Football İnceleme – Rehber

Freestyle Football Rehberimize hoş geldiniz oyuncular. Oyunumuz 22 Şubat 2017 tarihinde Steam üzerinden oyuncularla buluştu. Joycity Firması tarafından geliştirilen oyun yine aynı firmanın geliştirdiği Freestyle Basketball oyununa oldukça benziyor. Eğer isterseniz onunda incelemesini yapabilirim.

Oyunumuz Football oyunu fakat Offside hariç bildiğimiz kurallar burada işlemiyor. Offside kuralıda şu şekilde çalışıyor eğer siz offside daki bir oyuncuya pas atarsanız o oyuncu topu otomatik geri atıyor tabi o sırada yakınında kim varsa topu kolaylıkla alabiliyor. Bunun dışında ne faul var, ne penaltı, ne de sarı/kırmızı kart var (kırmızı kart aslında var fakat sadece maç esnasında oyundan çıkarsanız kart yiyorsunuz ve sizden bir miktar exp düşüyor).

Ben oyunun adını ilk duyduğumda rakibimize tekme tokat girebileceğimiz bir oyun olduğunu düşümdüm ve çok heyecanlandım fakat o kadar da “freestyle” olmadığını görünce biraz üzüldüm. Gole giden oyuncuya arkadan tekme atmak ya da sinirlendiren bir oyuncuya kafagöz dalmak güzel olurdu.

Oyuna Başlarken;

Oyuna başlarken tuşlara ve oynanışa adepte olmanız için tutorial yani antreman bölümü var. Bu bölümü mutlaka oynamalısınız. Hangi tuşların ne zaman kullanılması gerektiğini daha iyi anlarsınız. Bu bölümü geçtiğiniz zaman yine oyun içerisinde bulunan farklı antrenman/tutorial bölümlerini oynayarak kendinizi daha çok geliştirebilir hatta arkadaşlarınızla beraber oynayarak eğlenebilirsiniz.

Oyun seçeneklerinden bahsetmişken size single player bölümünüde anlatmak istiyorum. Single Player bölümü de aslında tutorial  bölümü gibi kendinizi geleştirmek için güzel bir seçenek. Bu bölümde yedi farklı ülke ile karşılaşıyorsunuz. Her bir rakibi yendiğinizde oyun biraz daha zorlaşıyor, bütün rakipleri yendiğinizde de dünya karması olarak yani yendiğiniz takımların iyi oyuncularından oluşan bir rakip takım ile karşılaşıyorsunuz. Single player oyun türünde yine 4v4 maç oluyor fakat sizin karakteriniz dışında ki bütün futbolcuları AI sistemi yani bilgisayar tarafından otomatik yönetiliyor. Yendiğiniz her takımda rakip takımın bir oyuncusunu kendi takımıza “Sign” yaparak yani imza attırrak dahil ediyorsunuz. Online yani diğer oyuncularla oynadığınız oyun türünde ise Elo sistemi mevcut. Oynadığınız oyunlardaki performansınızla değişen bu ELO puanınız takım eşleşmelerindeki dengesizliği ortadan kaldırıyor. Çok üst düzey oyuncular, çok iyi oynayamayan oyuncularla eşleşemiyor.

Mağaza Sistemi;

Gelelim oyunun görsel ve eğlence bölümüne. Mağaza sisteminde oyuna girerken açtığınız karakterin dışında satılan karakterler var. Bu karakterlerin özellikleri biraz daha iyi olduğu gibi görselleride oldukça değişik. Mağazada ayrıca satılan kıyafetlerde karakterinizin statlarını arttırıyor. Fakat bu işlem temmeli olmuyor kıyafetlerin 14 günlük ve 30 günlük seçenekleri mevcut. Sizin seçimize göre fiyatı artıyor ve bu kıyafetleri oyun parasıyla alabiliyorsunuz. Oyunda yetenek sistemide mevcut. Otomatik top kapma, kafa topuna sıçrarken rakibinizi itme vs. gibi. Bu yetenekleri yine oyun parasıyla mağazadan almanız mümkün. Oyun parasıyla alamadığınız şeyler ise biraz daha görsellik ve keyif ile ilgili. Mesela gol attığınızda sevinme hareketinizi değiştirme gibi.

Training Bölümü;

Geldik oyunun en önemli bölümüne. Karakterimizin yetenekleri çok önemli. Mesela top kapma tekniği çok kötü olan bir karakter ile iyi çalım atabilen bir rakip oyuncudan siz ne yaparsanız yapın topu almanız inanılmaz zor. Fakat Mağazadan alacağınız eşyalara ek olarak training bölümünde karakterinizi geliştirirseniz oyun içerisindeki becerilerinizin sonuçlarını daha iyi alırsınız. Training bölümü seviye 10 da açılıyor ve her 10 seviyede bir yeni bir bölüm açılıyor. Bu bölümler Level 1, Level 2, Level,3 şeklinde beşe kadar devam ediyor. Beşinci bölümü karakteriniz 50. seviyeye geldiğinde açıyorsunuz.

Training bölümünde yapacağınız işlemlerde her hangi bir zaman yok. Oyun paranızın yettiği kadar training yapıyorsunuz. Ne kadar çok maç yaparsanız o kadar çok training basabilirsiniz. Fakat şöyle bir risk var. Her bir training kutusu en fazla 3 puan alabiliyor. Training yaptığınızda eğer positif olursa ( olmama olasılığı var ki o zaman paranız boşa gidiyor ve tekrar deniyorsunuz) 1-3 arası bir puan veriyorsunuz. Mesela “Jump” bastınız 1 puan kazandınız. “Jump” yeteneğine 2 puan daha verebileceğiniz için basmaya devam ediceksiniz. Bazen tek basışta 3 puan çıkarabiliyorsunuz fakat bazen hiç puan veremiyorsunuz.

Oyunun Tuşları;

Freestyle Football oyunun oynama tuşları;

Top sizdeyken :

E : Koşma

W : Ara bası

A : Orta

S : Yerden pas

D : Şut

D + Q : Şut kandırması yapma.

Top Rakipteyken:

E : Koşma

Q : Markaj, Alan defans ( Q ya basılı tutarak önünüzden geçen toplara veya üstünüze gelen rakibe otomatik hamle yapabiliyorsunuz )

S : Top Kapma. Bu tuş ile top kapma çok zor olduğu kadar kolayda. Rakip oyuncunun önünde bulunun küçük kırmızı alanın içine girdiğinizde bu alan yeşil oluyor. O yeşil alan içerisinde müdahale etmeniz gerekiyor.

D : Kayarak top kapma.  ( Tam olarak topa kaymanız gerekiyor aksi taktirde hiç bir işe yaramıyor. Ayrıca rakibiniz şut çekerken ya da orta yaparken kayarsanız hedefi kaçırmasını sağlıyorsunuz )

Gameplay/Oynanış;

Oyunun steam linki : http://store.steampowered.com/app/568810/