Home / Oyun incelemeleri / Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – First Assault Online Rehber

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – First Assault Online Rehber

Efsane Ghost in the Shell çizgi filmlerinin, çizgi dizi serilerinin tadı konusu eminim hepimizi etkilemiş ve büyülemiştir. Bu mükemmel evrendeki sevdiğimiz karakterleri bir fps oyununda hayal edin. Mesela Kusanagi Motoko. İşte Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – First Assault bize bu evreni ve karakterleri sunuyor.

ghost_in_the_shell_online_kusanagi_motoko

Oyunumuz 14 Aralık 2015 tarihinde Nexon tarafından yayınlanan bir Fps oyunudur. İçeriği diğer fps oyunlarına oldukça benzemektedir. Görevler, market seçeneği, karakter ve yetenek farklılıkları vs. diğer fps oyunlarıyla aynıdır yabancılık çekmezsiniz.

Oyuna ilk girdiğinizde tutorial bölümünü oynuyorsunuz. “Unutmadan oyunda Türkçe dil seçeneği mevcut”. Tutorial bölümü oynanış şeklini ve yetenekleri nasıl kullanacağınızı gösteriyor. Bittiğinde sizden bir karakter yani class seçmenizi istiyor. İlk karakterinizi böylece açmış oluyorsunuz.

Ghost in the Shell Stand Alone Complex - First Assault Online Rehber 2

Karakterler Saito, Togusa, Kusanagi Motoko, Batou, Ishıkawa, Maven, Paz ve Dorma. Her biri eşsiz olduğu gibi kendilerine özek yetenekleri mevcut. Mesela Kusanagi Motoko görünmez olabiliyor, Maven seçtiğiniz noktaya bir sanal duvar dikerek düşman mermilerini engelleyebiliyor. Bazı karakterlerin yeteneklerinden takım arkadaşlarınızda yararlanabiliyor. Mesela görünmezlik yeteneğini kullandığınızda takım arkadaşınızı hedef ile seçip Q ya basarsanız o da görünmez olabiliyor.

Ghost in the Shell Stand Alone Complex - First Assault Online Rehber 5Oyunda şuan 3 adet mod bulunuyor. Bu modlar diğer oyunlardan bildiğimiz takım ölüm maçı, bomba imha ve terminal. Terminal bu oyuna özel bir mod olarak yapılmış. Biraz bahsetmek gerekirse. Oyunda farklı yerlerde bir adet terminal çıkıyor. İki takım bu noktayı ele geçirmek için mücadele veriyor. Ele geçirildikten sonra yeni bir terminal çıkıyor. En yüksek puanı alan takım kazanıyor. Terminaller haritada gösterildiği gibi yerini kolaylıkla bulabilmeniz için ekranda da görünüyor. Sadece işaretli noktaya giderek rakip takım oyuncuların o noktaya girmesini engellemeniz yeterli.

Oyunun diğer özellikleri market alanının olması, farklı silahların bulunması, silahları güçlendiren ekipmanların olması ve son olarak karakter ve silahların görünüşünü değiştiren skin’ler bulunması. Bu eşyalara oyunun marketi üzerinden ulaşabilirsiniz. Gerçek parayla satın alabileceğiniz bu ekipmanlara oyun oynadıkça topladığınız paralarla da elde edebilirsiniz.

Son olarak oyundaki seviye sistemini anlatayım. Oynadığınız her oyunun sonunda, oyun içerisindeki performansınıza ve  yenme / yenilme durumunuza göre tecrübe yani experience kazanıyorsunuz. Ayrıca yeni silah veya ekipmanda açmak için ilerleme katediyorsunuz.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – First Assault fps olarak gayet başarılı bir oyun. Oyuna girerken avrupa serverlarını seçmenizi öneririm çünkü diğer serverlarda lag olur, oyundan keyif almazsınız.

Ghost in the Shell Stand Alone Complex - First Assault Online Rehber 6

Oyunun steam linki

2019’un En Çok Beklenen PS4 Oyunları

Bu sene PCde olduğu gibi PS4 için de bereketli geçeceğe benziyor. Oyun firmaları birbirinden güzel …