Home / Oyun incelemeleri / Guns and Robots – rehber

Guns and Robots – rehber

Guns and Robots çizgi film grafiklerine sahip online fps oyunu. Oyunu free to play olarak yani bedava oynaya bilirsiniz. Oyun içi mağazadan ekipmanlar ( mesela daha hızlı koşmak için ayaklar veya tekerlek ) veya silahlar satın alarak robotunuzu daha çok güçlendirebilirsiniz.

GARAJ

Guns and Robots garaj  Oyuncuya ait bir garajda oyuna başlıyorsunuz. Burada tamamen sizin oynama şeklinize göre robotlar üretmeniz mümkün. Tank veya hızlı veya ağır silah gücü yine sizin yaratıcılığınıza kalmış çeşit çeşit robot yapabilirsiniz fakat dikkat etmeniz gereken bir husus var ki gerçekten çok önemli. Robotlarınızın aldığı hasarın yeri çok çok önemli. Mesela kolunuzdan sürekli vurulursanız silahlarınız işlevsiz kalıyor veya ayaklarınızdan vurulursanız hareket edemiyor yerinize çakılı kalıyorsunuz ancak gövdeniz patlarsa infilak ediyorsunuz o yüzden en önemli parçanız gövdeniz onu sıkı koruyun. Peki diyeceksiniz ki bunu nasıl ayarlayacağız işte burada yaratıcılık devreyere giriyor öncelikle hızlı robotlar daha zor vurulan robotlardır ve ekliyeceğiniz aparatların büyüklüğüde aynı şekilde. Rokotatarlar büyük ebatlara sahip oldukları için ister istemez hasarları üzerine çekerler o yüzden şöyle birşey düşünüle bilir. Kollar küçük yapılır gövde ve ayaklar büyük. Biraz tank olursunuz fakat ateş gücünüz düşük olur veya tam tersi gövde ve ayakları küçük yaparak minion bir robot yapar silahlarınızı büyü yaparsınız böylece hızlı hareket ederek yüksek hasar verirsiniz yada bakın bir fikir daha geldi silahlarınızı büyük yapar hatta gövdeyide büyük yaparsınız fakat silahlarınızı AOE( alan hasar veren ) seçerseniz önünüzdeki robotların hepsine kolay kolay ıskalamadan hasar verirsiniz.

Zırh parçası veya silah oluşturmak için iki parçaya ihtiyacınız var. Silahlar için Light barrel ve Light cases yada heavy barrel + heavy cases kullanmanız gerekirken zırh için battery ve case gerekiyor.

Guns and Robots test

PvP

Garajımızdan kafamızı çıkaralım biraz. Oyun fps demiştik fakat İlk elden görmüyoruz karakterimizin üzerinden görüyoruz. Garaj ekranımızda robotumuzun herşeyini ayarladıktan sonra ve özellikleri ( sol köşede bulunan hasar, savun, hız vs ) üst kısımdaki “Battle” butonuna basarak ilk savaşımıza giriyoruz. Çok çeşitli map/harita yok zaten geneli küçük çok rahat öğrenebilir hatta ezberleyebilirsiniz. Oyun modlarından da kısaca bahsedelim

Üç adet oyun modu mevcut

Team Dead Match – Sizin takım ile karşı takımın ölümüne mücadelesi. Bu arada patladığınız zaman tekrardan respwn/yeniden dirilmiyorsunuz.

Bomb Squad – oyuna başladığınız yerdeki bombayı alıp, rakibinizin üssüne giderek oraya kurarak yerleştirmeniz. Kurma işlemi biraz uzun sürüyor o yüzden bombayı kurmadan yani kurulduğunu görmeden bırakmayın

Capture the Batteries – Rakibinizin üssündeki bataryayı alıp kendi üssünüze getirmeniz gerekmekte

Oyunlara tamamen rastgele giriyorsunuz yani 2v2 – 3v3 – 4v4 – 5v5 oynamanız mümkün o sırada lobideki oyuncuların çokluğu sizin seviyenize yakın olan oyuncuların sayısı bu durumu ekliyor. Ayrıca clan kurma, arkadaşlarınızı listenize ekleyerek beraber oynama, rank/dereceli lig sistemi mevcut hatta oyunun resmi sitesine girerseniz en iyi on oyuncuyu gösteren bir tablo bile mevcut.

Guns and Robots game room