Home / Oyun incelemeleri / Minion Masters İnceleme – Nasıl bir oyun

Minion Masters İnceleme – Nasıl bir oyun

Minion Masters BetaDwarf tarafından geliştirilen kartlarla oynanan bir moba oyunu. Klasik aklımıza gelen moba oyunlarından ziyade kartlar üzerine oynanan biraz Hearthstone, biraz Clash Royal karışımı bir oyun. Oyunda oyuncuları tutmak için birden fazla oyun modunun yanında keyif verici aktivitelerde mevcut fakat bunları yazının ilerleyen bölümlerinde anlatmak istiyorum. Öncelikle oyunu tanıtalım.

Minion Masters ücretsiz bir oyun fakat oyun içerisinde avantajı erken yakalamak istiyorsanız biraz para harcamanız gerekiyor. P2W yani parayı öde ve kazan mantığı yok fakat bir kaç haftada yapabileceğiniz işleri bir kaç günde yapmak için bir miktar para ödemeniz gerekiyor.

Masters

Oyunda şampiyon/herolara masters deniyor ve oyunun ismide buradan geliyor. Her masterın kendisine özel yetenekleri mevcut ki bu yeteneklerin çoğu pasif. Oyunun başlangıcında bu yeteneklerin hepsine sahip olmuyorsunuz. Oynadıkça yani kart kullandıkça veya zaman geçtikçe exp. kazanıyorsunuz ve yeterli exp aldığınızda masterınız seviye atlayarak yetenek açıyor. Bilmeniz gerekiyor ki oyundaki önemli şeylerden birisi master seviyesi ki hızlı exp kazanmak için oyun sırasında iki köprüyüde elegeçirmeniz gerekiyor. Köprüleri ele geçirmek için üzrinden en son sizin minionunuzun geçmesi gerekiyor. İki köprüde mavi renkte ise size ait demektir. Eğer kırmızı renk köprü varsa rakibinize aittir. Köprüler her saniye fazladan exp verirler. Eğer iki köprüyüde elinizde tutarsanız rakibinizden çok daha fazla exp kazanarak yeteneklerinize daha çabuk kavuşursunuz. Bütün yeteneklerinizi açtığınızda da gelen exp manaya dönüşerek daha hızlı kart kullanmanızı sağlar. O yüzden köprüler çok önemli.

Masterlar her hafta ücretsiz olarak değişir fakat siz dilerseniz Shard veya Ruby karşığında istediğiniz masterı alabilirsiniz. Oyunun para birimi üç çeşittir. Gold, Şard ve Ruby. Gold sürekli kazandığınız ve en çok harcadığınız para birimi. Shardlar yağtığınız görevlerden, sandıklardan falan düşüyor bir miktar biriktirebiliyorsunuz . Ruby ise kredi kartınızla satın alınan bir para birimi oyun içerisinde oldukça zor kazanılıyor. Genellikle tokenlardan çıkıyor. Her gün bedava bir token veriliyor ayrıca glory puanı ile sezon başarınızda ilerleyerek de kolaylıkla token kazanabilirsiniz.

Oynanış

Masters Minion oynanış olarak oldukça kolay fakat ustalaşmak biraz zor olabilir. Öncelikle oynayacağınız masterı seçiyorsunuz. Bazı masterlar direk olarak kart destenize etki ettiği için o mastera göre kart destesi dizmenizde fayda var. Mesela, Volvo’nun üçüncü yeteneği yakın dövüş minionlara %50 hasar artışı sağlarken, Nightbringer’ın ikinci yeteneği uzaktan savaşan minionlara +2 daha uzak mesafeden savaşma şansı veriyor. Master seçtikten sonra, masterınıza uygun bir kart destesi yaratmanız gerekiyor. En fazla on karttan oluşan bu destenizdeki kartlar oyun içerisinde siz kullandıkça karışık bir şekilde sürekli önünüze gelecek. Kart destelerinizi oluştururken sadece masterınıza değil aynı zamanda her kartın özelliğine ve kullandığı manayada bakmanızda fayda var.  Oyun içersinde her saniyede birer mana yeniliyorsunuz ve yüksek mana kullanan kartları çıkarmak oldukça fazla zaman alıyor. Kartlarınızda aynı zamanda önemli olan bir Glory puanı var. Glory puanı kazandığınız maçlarda sezon bonusu almanızı sağlıyor. Sezon bonuslarından bir çok şey elde edebiliyorsunuz. Skinler, ruby, token, para ve dahası.

Minion Masters da değişik oyun bölümleride mevcut. Her bölümün kendine göre kuralları olduğu gibi bazı bölümler belli süreliğine aktivite şeklinde açılıyor.

Oyun Modları

Battle: Tek kişilik oynanan bir mod. 1v1 kıvamında rakibinizle arenada yüzleşiyorsunuz. En iyi stratejiye ve kart destesine sahip olan kazanıyor. Oldukça hızlı bir mod. Kazandığınız savaşlarda battle rankiniz yükseliyor ve daha iyi rakipleriniz oluyor. Üst liglere tırmandığınızda, kaybettiğiniz maçlarda lig düşme riskiniz oluyor. Düşük seviye liglerde böyle bir risk yok.

Team Battle: Battle ile kurallar aynı. Rakibinize karşı yine kart destenizle savaşıyorsunuz fakat bu sefer 2v2 şeklinde oluyor. Köprüleri kontrol etmek zorlaştığı gibi takım arkadaşınıza yardım etmeniz gereken durumlar oluşabiliyor. Team Battle ve Battle rankleri farklı olduğundan sizin ve takım arkadaşınızın rank ortalamasına göre bir rakiple karşılaşıyorsunuz. Arkadaşınızla beraber oynayabiliyorsunuz. Takım arkadaşınızla canınız aynı olduğundan canınız sıfıra düştüğünde ikinizde savaşı kaybediyorsunuz. Ayrıca hızlı anlaşabilmeniz için oyun içi işaretleride kullanabilirsiniz. ( lol deki pingler gibi )

Draft: Draft mod diğerlerinden biraz farklı. Oyuncuya sunulan üç master ve deckten (kart destesi) birini seçerek oyuna başlıyorsunuz. Sizin gibi seçim yapmış rakiplerinize karşı 1v1 savaşıyorsunuz. Kazandığınızda sonraki savaşa geçiyorsunuz. Üç kere kaybedene kadar savaşıyorsunuz. Kazandıkça alacağınız ödülün değeri artıyor. Yeni bir drafta başlamak için ya üç kere kaybedeceksiniz yada oyundan çekileceksiniz. Oyundan çekildiğinizde hediye değeriniz ne kadarsa yani kaç kişiyi yendiyseniz o ödülü yani sandığı alıyorsunuz.

Challage: Bu modda ise bilgisayara yani bir bota karşı oynuyorsunuz. Mücadele etmeniz için her seviyede dört bot var. Zorluk seviyesi arttıkça botların kartlarıda güçleniyor ve tabi ki sonunda elde edeceğiniz hediyenin değeride öyle. Dört botun yönettiği masterı yendiğinizde bir sandık alıyorsunuz. Zorluk seviyesine göre sandıktan daha kalite hediyeler çıkıyor. Zorluk seviyeleri; intro, hard, expert şeklinde

Expenditions: Bir harita üzerinde oynayacağınız oyun modu. Harita üzerinde bulunan simgelere giderek aksiyonu başlatıyorsunuz. Kılıç, eldiven ve ünlem şeklinde olan bu simgeler sizi bir müsabakaya sokuyor ve 1v1,2v2 savaş veriyorsunuz. Expenditions da amaç haritada bulunan üç bossu öldürmek. Büyük ödül dışında bir çok sandık, para ve token kazanabiliyorsunuz.

Mayhem: Mayhem sadece 1v1 oynanan bir oyun. Her bölümde farklı efectlerle birlikte oynuyorsunuz. Mesela efectlerin (oyundaki buff/debuffların diyelim) birisinde her hangi bir minion öldüğünde patlayarak etrafına büyük hasar vermesi.

Oyunun resmi sitesi : Minion Masters

Oyunun Steam adresi : Steam

Youtube adresimizi ve facebook sayfamızı takip etmeyi unutmayın.

Youtube

Facebook

İyi oyunlar. May The Force Be With You