Home / Oyun incelemeleri / Nosgoth – Rehber

Nosgoth – Rehber

Merhaba oyuncular bugun size farklı bir oyun tanıtacağım. Vampirler, insanlar, uçan yaratıklar, eski arbaletler, yetenekler, güzel efectler herşey bu oyunda mevcut. Nosgoth isimli bu oyun bizi fantastik oyun dünyasının değişik boyutlarına götürüyor. İlk olarak söylemeliyim ki bedava bir oyuna göre grafikleri inanılmaz güzel. “Tyrant” karakterinin duvarlara tırmanırken, duvarın çatlaması, skillerin efektleri, karakter görüntüleri hepsi çok güzel.

Peki nasıl bir oyun bu ? 4v4 Haritalarda insanların ve vampirlerin savaşı konu alınıyor. Sayının az olması sizi korkutmasın çünkü haritalar çok küçük. Aksiyon hiç eksik olmuyor. Her bir taraf için beş tane sınıf bulunuyor. Bu sınıfların kendilerine özel skill/yetenekleri olduğu gibi bu yetenekleri daha sonra oyun mağazasından farklı yetenekler ile değiştirebiliyorsunuz. İlk başladığınızda size iki human/insan, iki vampir karakteri veriliyor. Diğer karakterler için oyun mağazasını ziyaret edip runestone ( “TL”para ile satılıyor ) veya Artifact ile alabilirsiniz. Artifact kazanmak için ranked/dereceli oyun oynamanız gerekmektedir.

Çok ilginç bir yeteneğe dikkat edin. Bir vampir, Takım arkadaşınızın görünüşüne bürünerek sizi arkadan avlayabilir.

İlk olarak oyunun menülerinden bahsetmek istiyorum

Nosgoth 26-08-2015 03-37-50-493

  • Armory

Bu bölümde karakterilerin hepsini görebilirsiniz. Silahlarınızı, yeteneklerinizi, armor/zırhınızı ve perk’lerinizi değiştirebilirsiniz. Mesela silahınızı değiştirmek için, silahınıza tıkladığınızda alternatif olarak alabileceğiniz silahları görüyor ve karakterinize nasıl bir değişiklik katacağını silahın açıklamalarından ( Hasar, Atış hızı, Şarjör kapasitesi vs. ) inceleye biliyorsunuz. Bu değişiklikler oyun içinde çok önem taşıyor çünkü normal şartlarda insan olarak bir vampiri 1v1 avlamak çok zor fakat güzel bir yetenek, perk ve armor kombinasyonuyla çok güzel işler başarabilirsiniz. İşin kötü yanı alacağınız şeyleri sadece 7 gün kullanabiliyorsunuz. Yani sürekli yenilemek için veya değiştirmek için oyun içinde biriktirdiğiniz paraları harcamak zorunda kalıyorsunuz. Armory bölümünde ayrıca oynadığınız karakterlerin seviyelerini de görebiliyorsunuz. Aynı karakterle nekadar çok oynarsanız seviyesini arttırıyor ve en üst seviyeye yani 25. seviyeye ulaştığınızda o karakterin Elite Skin’ine sahip oluyorsunuz.

  • Inventory

Klasik “inventory”. Oyun içersinde sahip olduğunuz bütün eşyaları, yetenek ve perkleri gösteriyor hatta kaç gün kaldığınıda takip edebiliyorsunuz.

  • Forge

Item/Eşyalarınızı, Skill/Yetenek ve perk’lerinize özellik katabileceğiniz, Salvage/kırarak “Craft” malzemesi elde edebileceğiniz bir bölüm burası.

EnchantMesela Enchant yapacağınız eşya veya yeteneğe fazladan bir adet özellik ekler. Hunter karakterinin kullandığı “Posion Bolas” yeteneğini ele alalım. Resimde de gördüğünüz gibi  Enchant yaptığınızda yeteneğe fazladan eklenen %5 stun resist büyüsünü göreceksiniz.

Eklenen büyüyü beğenmesseniz bunu Reforging yaparak değiştirebilirsiniz. Eğer elinizde işinize yaramayan yada kullanmadığınız eşyalar varsa Salvage  yaparak parçalar ve daha sonra kullanmanız için “Crafting Material” elde edebilirsiniz.

  • Store

Oyunun mağazası. Daha önce söylemiştim silahları, perk’leri Armory bölümünden 7 günlük alıyoruz diye. İşte mağazadan bunları tamamen alıyoruz ve siz Salvage edene yada silene kadar Inventory/Kasanızda duruyor.

Nosgoth 26-08-2015 03-37-41-129Oyunun menüleri bukadar. Birazda oyundan bahsedelim. İlk etapta “PLAY” tıkladığınıda karşınıza çıkan oyun türlerinden birini seçiyorsunuz. “Online Match” seçeneği standart oyun oluyor. Burada eğer oyuna yeni başladıysanız kesinlikle “New Recruit” olarak oynamanızı öneririm. “Team Deathmatch” gerçekten çok zor. Ekipmanları, karakterleri hatta oyunun haritalarını yalayıp yutmuş oyuncular burada mücadele veriyor.

Oyunun en önemli kuralı kesinlikle yalnız gezmeyin. Saldırırken ise birlikte saldırın. İnsan karakterinde oynuyorsanız sırtınızı herzaman duvara verin.

“Leagues”  bölümünde ise Rank/rekabetçi yani sıralama ve puanın olduğu oynadığınız her oyunun çok önemli olduğu bir bölüm var. Yakın zamanda yeni sezon başlıyor. Eski sezon 25.08.2015 tarihinde bitti. Artık hazırlıklara başlarsınız 🙂

Square Enix  firması gerçekten harika bir projeye imza atmış. Umarız oyunu daha çok geliştirirler. Şimdiden yeni oyun mod’ları hazırlamaya başlamışlar. Sürekli gelen patch/yamalar ile buglar düzeltiliyor ve oyuna yenilikler katılıyor. Kesinlikle oynamanızı veya sadece o atmosferi yaşamak için denemenizi öneririm.

Herkese iyi oyunlar.