Home / Oyun incelemeleri / Triad Wars – Rehber

Triad Wars – Rehber

Triad Wars, United Front Games tarafından yapılan ve Square Enix’in dağıtımını yaptığı Open World ( açık dünya ) aksiyon oyunudur. 2015’in başlarında oyuncular için açılan açık beta kısa zaman sonra bitecek. Bir süredir oynadığım oyunda pek Bug ile karşılaşmadım fakat duvar kenarlarında dövüşürken biraz problemler çıkabiliyor.

Uzak doğu dövüş sanatlarını içeren Triad Wars kendisini bu özelliği ile benzer türlerinden ayırıyor. Rakibinizi birbirinden güzel hareketler ile döverken aynı zamanda bulunduğunuz mekandaki eşyalarıda kullanabiliyorsunuz mesela televizyon varsa yakasından yakaladığınız rakibin kafasını televizyona sokuyorsunuz.

Eğer refleksleriniz iyiyse Counter Attack sayesinde neredeyse hasar almadan dövüşebiliyorsunuz ve bu koltuklarınızı iyice kabartıyor. Çeşitli uzak mesafe ve yakın mesafe silahlarda buluyor oyunda. Uzak mesafe silahları genelde araba kullanırken kullanıyorsunuz.

Düşman aracın lastiklerini vurursanız o araba hemen havalara uçarak sizi takip etmeyi bırakıyor.

Yüksek seviyelerde bol bol kovalamaca olacağı için araba içinde silahınızı iyi kullanmanızı deneyimlemeniz gerek bu arada kaçma, kovalama görevlerinde merminiz hiç bitmiyor. Haritanında küçük olması yolları ve keskin virajları ezberlemeniz açısından size oldukça kolaylık sağlıyor.

Raid ve Turf Manager

Raid’ler oyunun temeli aslında. Bulunduğunuz haritada sizin bölgenizle birlikte yedi çete bölgesi mevcut. Bunların herbiri oyunculara ait. Oyuncular online olsada olmasada siz bu bölgelere saldırarak ( Raid ) eğer birikmişse paraları ve diğer eşyaları alıyor ayrıca son boss’u öldürdüğünüzde Face ve Favor kazanıyorsunuz. Raid bölgesine ilk girdiğinizde küçük harita/mini map üzerinde renkli mekanlar var. Bu mekanlardan ilkini temizlediğinizde bir Favor, kalanları temizlediğinizde bir Favor daha ve son Boss’u öldürdüğünüzde de bir favor kazanıyorsunuz. Raid sonunda toplam en fazla üç Favor alıyorsunuz. Kazandığınız Favor’lar size rastgele upgrade, silah veya Raid’lere yardımcı olacak güzel eşyalar veriyor mesela 9 DKK olan Raid zamanına 2 DKK eklenmesi gibi.

Desktop 29-09-2015 11-06-53-941

Zamana karşı yarıştığınız için eğer zamanınız az kalmışsa işinizi bırakıp o bölgeden çıkın çünkü polise yakalanırsanız bütün emeğiniz boşa gider. İki çeşit taktik yapabilirsiniz. Mesela içeri girip bütün mesleklerin binalarına saldırıp paraları ve eşyaları toplar kaçarsınız ya da ilk binaya saldırıp ardından direk Boss’a giderek onu öldürebilirsiniz. İki yollada mekandan çıktığınızda iki Favor ve bir miktar Face kazanırsınız. Tabi mekana girip bütün görevleri yapmanız herzaman daha iyidir. Son Boss küçük haritanızda kırmızı renkle gösterilen bir malikanede bulunuyor.

Desktop 29-09-2015 10-50-50-504Truf manager sizin mafia işlerini yönettiğiniz mekan. Face yani “tanınma” seviyesi atladığınızda bu mekana yeni bir meslek inşa edebiliyorsunuz. Bu meslekleri çok iyi seçmeniz gerek mesela tavuk dövüşü mekanı açarsanız para kazanırsınız fakat Hacker mekanı açarsanız para yerine Blue Print kazanırsınız ki bunlar daha değerli.

WareHouse bölümüne tıkladığınızda çeşitli malzemeler göreceksiniz. Bu malzemeleri toplayıp stoğu doldurduğunuz zaman yeni bir görev açılıyor bu görev “Export Goods”. Görev sonunda size hem Face hem de bol miktarda para veriyor. İşte “Blue Print” gibi eşyalar bu görevler için toplanıyor.

Araba, Silah, Kıyafetler

Haritada gördüğünüz her arabayı alabilir, kullanabilirsiniz. İsterseniz yoldan bir araba çevirerek sürücüsünü çıkarıp siz kullanın isterseniz park halindeki bir aracın camını kırın ve kaçırın. Etrafta hiç kimse size engel olmuyor ya da durdurmaya çalışmıyor. Size ait arabalar ise görev bitirdiğinizde hemen sizin yanınızda park etmiş bekliyor. Eğer size ait birden fazla arabanız varsa küçük haritada “P” işaretiyle gördüğünüz otoparklara giderek araçlarınız arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Oyunda silah çeşitliliği oldukça fazla. Yakın dövüş için; çekiç, levye, cop gibi uzak dövüş için pompalı tüfek, küçük silah ve makinalı tüfek gibi seçenekleriniz var. Karakteriniz için bir yakın mesafe, bir küçük silah ve bir ağır silah taşıyabiliyorsunuz. Tuşları ise “2” yakın mesafe, “3” küçük silah, “4” ağır silah. “1” ise elinizdeki silahı saklar ( koşarken silahsız olmak daha avantajlı )

Kıyafetlerinizi isterseniz Store dan isterseniz “ESC” ye bastığınızda açılan menüden “OUTFIT” seçerek ulaşırsınız. Harita üzerinde kıyafet satan mağazalar var fakat bu menülerden farklı şeyler satmıyor. Satın aldığınız kıyafetler tamamen sizin olmuyor. Bir nevi bir kaç günlüğüne kiralıyorsunuz.

Loadout, Upgrades, Jobs, Leaderboard, Profile

“ESC” tuşu ile açılan menüde karakteriniz ve oyununuzla ilgili herşeyi ayarlayabiliyorsunuz. Bu bölümde “JOBS” günlük görevleriniz oluyor. “Profile” karakteriniz ile yaptığınız herşeyin istatistiksel kayıtları oluyor. Yaptığınız RAID, oyun sıralamasındaki yeriniz ( LEADERBOARD ), en çok kullandığınız silah vs.

Enforce bölümüne girdiğinizde karakterinizi yapılandırıyorsunuz. “Loadout” bölümünde kullanmak istediğiniz silahları seçerken aynı zamanda silahların özelliklerini karşılaştırıyorsunuz. “Upgrade” bölümünde ise karakterinizi güçlendiren özellikler ekliyorsunuz. Her “Face” seviyesinde bir tane açılan bu özelliklere dövüş stilleri bile ekleyebiliyorsunuz.

Desktop 29-09-2015 10-50-36-277

Haritadaki semboller

Haritayı açtığınızda bir çok sembol göreceksiniz. Bunların herbiri birer görev ve sembolleri ise o görev sonunda kazanacağınız ödül oluyor. Mesela kart şeklindeki sembollere giderseniz alacağınız görev sonunda FAVOR kartı alırken yıldız şeklinde ki görevler çoğu zaman para ve FACE kazandırıyor.

Oldukça çeşitli görevler bulunmakta. Bunlar arasında benim karşılaştıklarım araba yarışı, bir arabayı kaçırıp işaretli mekana götürme, adam dövme dibi. Bu semboller dışında bazen haritada boş boş gezerken zırhlı taşıtla karşılaşırsanız görev uyarısı alıyorsunuz. Zırhlı taşıtı kaçırın ve haritadaki işaretli mekana götürün. Nadir olarakta size tuzak kurulor. Bir anda göreve dahil olduğunuz bu durumdan peşinize düşenlerden kurtulduğunuz zaman ödülünüzü alıyorsunuz.

Herkeze iyi oyunlar