Home / Oyun incelemeleri / World of Soccer online – inceleme ve rehber

World of Soccer online – inceleme ve rehber

Minik adamların iki boyutlu bir sahada futbol oynadığı “Johannes Eski” tarafından yapılan sevimli oyuna hazırmısınız ?

Oyuna ilk girdiğinizde öncelikle “ne oluyor yahu?” diyorsunuz çünkü oyunda malesef hiç bir alıştırma bölümü yok. Direk “Play” tıklayarak oyun serverlarını görebiliyorsunuz. Aslında en çok merak ettiğiniz şey World of Soccer online için klavye tuşları. Konuşma penceresinde türk oyuncuların sürekli bu soruyu sorduğunu görüyorum.

Kısa incelememize başlamadan önce sizi daha fazla merak ettirmeden hemen tuşları açıklayayım.

A ( klavye ): kayarak top almanızı sağlar. Topun rakipte olmasına gerek yok. İstediğiniz zaman bu tuşu kullanabilirsiniz. Boşta duran topu daha hızlı taca atmak için vs. Oynayınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Mouse Sol tuş : nekadar basılı tutarsanız topa okadar sert vurursunuz. Şut çekmek pas vermek için bu tuşu kullanıyorsunuz.

koşma, yürüme, çalım atmak için mouse kullanıyorsunuz. Şöyle ki oyun ekranında “Artı” işareti var.  Mouse hareketleriniz bu işareti hareket ettiriyor. Bu “Artı” küçük futbolcunuzdan ne kadar uzaklaştırırsanız koşma hızı okadar artıyor. Karakterin tam üzerinde tutarsanız duruyor.

Oyunu kısaca anlatacak olursak. Online futbol oyunu ve sahada sadece bir karakteri yönetebiliyorsunuz. Girdiğiniz sunucu sayısı kadar oyunda oyuncu oluyor ve herbiri bir karakteri yönetiyor. Normal server ekranında ki maçlarda bir topun peşine 10 kişinin koştuğunu, taktik ve yeteneğin değil de daha çok bodoz saldırının olduğunu göreceksiniz fakat takım maçlarında bunun tam tersi oluyor. Herkes kendi mevkinde oyunun sunduğu bütün yetenekleri kullanarak canavar gibi oynuyorlar 🙂

Serverları seçtiniz ve oyuna bağlandınız peki maça nasıl gireceksiniz? İşte bunu çok iyi düşünmüşler. Siz oyuna bağlandığınız sırada oyuncu değişikliği oluyormuş gibi kenar sahadan oyuna katılıyorsunuz. İstediğiniz zaman oyundan çıkabilirsiniz. Çıkan oyuncu yerine “bot” ekleme seçeneği mevcut

Training : Bu bölüm herkese açık. Ping’in az olduğu bir sunucuya girin ve keyifle oynayın

Matches : Bu bölümde sadece maçları izleyebiliyorsunuz.

Online Team : Bu bölümde oyuncular tarafından kurulmuş takımları görüyorsunuz. Bu takımlar başarı puanlarına göre sıralanmış durumdalar. Katılmak istediğiniz takıma kendinizi tanıtarak mesaj atabilirsiniz.

World of Soccer online 2

İsterseniz sizde bir takım kurabilir ya da bir takıma katılarak liglerde oynayabilir veya kupa maçlarına katılabilirsiniz. Oyun basit gibi görünse de bir takım halinde oynandığı zaman gerçekten çok zevkli olabiliyor. Bu arada oyundan çıkmak için sadece “esc” basmanız yeterli 🙂

Herkese iyi oyunlar