Block N Load – İnceleme

Block N Load İnceleme ve Rehber

Yeni bir Block yani küp dizme oyunu Block N Load ile karşınızdayım. Trove rehberimizden sonra bu oyunu keşfettim ve paylaşayım istedim. Nasıl ki Trove MMO oyunuydu buda Shooter yani aksiyon oyunu. Hem Block diziyoruz hem silahlarımızla bol aksiyon yaşıyoruz.

Oyunumuz Jagex Games tarafından 1 Mayıs 2015 tarihinde steam üzerinden ücretsiz olarak oyunculara sunulmuştur. Türü online aksiyon, strateji olarak geçiyor. Oyunda ikiside mevcut fakat aksiyon daha ağır basıyor. Steam üzerinden çok yüksek not almış ve beğenilmiş olmasının yanı sıra, oyunda bulunan steam workshop ile oyuncuları hem oyuna katkı yapmaya hem de yeni haritalar yapmaya davet ediyor.

Oynanış

Block N Load oyununu anlatmadan önce blocklardan bahsetmek istiyorum. Haritalar tamamen blocklardan oluşuyor. Her çeşit block olduğu gibi bunları kırma sürenizde block türüne göre değişiyor. Haritada metal hariç her yapıyı kırabilirsiniz. Kırmanız aslında çok önemli çünkü kırdırkça malzeme kazanıyorsunuz ve yeni ekipmanlar dikebiliyorsunuz. Bunu daha sonra anlatacağım.

Block N Load inceleme

Oyunun menüsü oldukça kolaylaştırılmış. Oyunu oyunculara öğretmek adına bir çok video bulunuyor oynanışının da dahil olduğu bu videolarda kahramanların özelliklerinide tek tek görebilirsiniz. Shop / mağaza sekmesinden kahraman, skin / kıyafet veya perk satın alabilirsiniz. Skinleri sadece Platinum ile satın alabiliyorsunuz ve Platinum oyun içerisinde TL ile satılıyor. Kahraman ve perkleri ise oyun içerisinde yaptığınız maçlardan kazandığınız paralarla satın alabiliyorsunuz. Bu arada perkler oyun içerisinde size avantaj sağlıyor. Mesela koşma hızı, skillerinizin daha hızlı dolması, düşüşlerinizde daha az hasar alma gibi.

Profil bölümünde ise oynadığınız oyunların istatistikleri tutuluyor ayrıca bu bölümde leaderboards da mevcut. Oynadığınız oyuna ve statlarınıza göre listede tırmanarak ilk sıralara çıkmanız mümkün.

Block N Load inceleme 2Play’i tıklayarak oyuna girdiğinizde ilk olarak kahramanınızı seçiyorsunuz. Başlangıçta hiç kahramanınız olmadığı için haftalık değişen bedava rotasyondan bir kahraman seçebilirsiniz. Daha sonra defansmı yapacaksınız yoksa saldırımı bunu seçiyor, bloklarınızı ve eğer varsa perklerinizi seçiyor kilitliyorsunuz.

Oyuna girdiğinizde beş dakika üssünüze savunma dikmek için süreniz var. Bloklarınızı, turretlerinizi, tuzaklarınızı, mayınlarınızı bu süre içerisinde ve size başlangıç için verilen materyalleri bu işler için harcıyorsunuz (sol alt köşede material sayınızı görebilirsiniz).Materyal biterse etraftaki blockları kırarak tekrar elde edebilirsiniz.

Üssünüzün defansı tamamlandı ve oyun başladı. Öncelikle radar dikmelisiniz ki düşman saldırı yapacağı zaman nereden geliyor görebilesiniz. Saldırı çeşidi olarak en dikkat etmeniz gereken tür yer altından gelmeleri. Block kıra kıra ilerliyorlar ve tam ana üssünüzün altından çıkarak içeriden patlatmaya çalışıyorlar. Bu tip saldırılarda düşmanınızı, üssünüze yaklaşmadan öldürmelisiniz aksi takdirde üssünüzün etrafını kapamak için kullandığınız blockları açmanız gerekecek. Üssünüze yaklaşmadan fark edebilmeniz için ise bol bol radar dikmeniz gerekmekte. Malesef radarların görüş mesafesi fazla değil.

Oyunda üssünüzü savunurken birşeye daha dikkat etmelisiniz ki onlarda sniperlar. Zıplatma ekipmanlarını kullanarak yüksek yerlere çıkarak sürekli sizin takımınızı ateş yağmurunda tutarlar. Block dikerek veya çıktıkları kuleleri patlatarak onları durdurmanız mümkün. Oyun içerisinde, ileriki seviyelerde oldukça değişik stratejiler keşfetmeniz ve takımınızla birlikte çalışarak çok iyi işler başarmanız mümkün. Heroes / Kahramanları anlatmayı düşünmüyorum çünkü oyun çok detaylı anlatmış fakat eğerki anlatmamı isterseniz yine yardımcı olurum.

Oyunun steam linki : buradan

İyi oyunlar

Breathedge İnceleme

Breathedge, RedRuins Softworks tarafından geliştirilen uzayda hayatta kalma oyunu. Kontrolünü aldığımız karakterin dedesi ölmüş ve onu …

3 yorumlar

  1. nasıl hızlık oşulur?

  2. nasıl koşarız hızlı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.