Metro Conflict – rehber

 Metro Conflict OGPlanet firmasının yaptığı online fps türü bedava bir oyundur. Oyunu steam programı üzerinden kolaylıkla indirip oynayabilirsiniz. A.V.A. oynayanlarınıza oldukça tanıdık gelecek bir arayüze sahip. Ses effectleri, silahlar, oyun bekleme lobisi gerçekten çok benziyor.

Ana Stewart
Ana Stewart

Oyunda tek bir karakter için silah seçmek yerine kullanmak istediğiniz silah türüne sahip karakteri seçiyorsunuz. Karakter sınıfları oldukça zengin gibi gözüküyor, şuan 9 adet karaktere sahip ve  bunlardan 3’ü kadın, 6’sı erkek. Kişisel fikrim olarak kadın karakterlerin fps oyunlarına daha çok renk kattığını söylemeliyim. Her karakterin yine kendisine özel yeteneği mevcut bu yetenekleri yazının ilerleyen bölümünde anlatacağım. Bu arada karakterlere oyun içinde “Agent” ismi verilmiş.

Oyun kendi içinde maçlara ayrılmış. Bunlar Co-op, PVP, Rank Match.

Metro conflict oyun modları

Co-op

Co-op oyun modumuzda bir takım halinde “AI botlara” yani bilgisayara karşı oynuyoruz.

4 adet zorluk seviyesi bulunan bu oyun modunda ben olan bitenin ne olduğunu anlayamadığım için en kolay zorluk seviyesini bitiremedim ki bu benim hiç huyum değildir. Benim yaptığım hataları yapmamanız için; Ana baseden dışarıya çıkmayın çok fazla hasar alıyorsunuz resmen “focus target” misali bütün botlar size dönüyor. Kırmızı alanlardan uzak durun çünkü oraya bazukayla roket atılıyor ve direk ölüyorsunuz, aslında ölmüyorsunuz düşüyorsunuz ve bir takım arkadaşınızın yanınıza gelip sizi kaldırmasını bekliyorsunuz.

PvP

  • Team Deathmatch

Ekranın üstündeki skora ulaşan ilk takım oyunu kazanıyor. Takımlar arası ölümünüe mücadele. Haritalar küçük, ölünce 5 saniye sonra hemen doğuyorsunuz, öldükten sonraki 5 saniyelik zaman diliminde farklı agent seçebilir veya aynı agent ile devam edebilirsiniz.

  • Demolition

Fps oyunlarından tanıdığımız bomba görevine dayalı oyun. 7 galibiyet alan takım kazanıyor ve takımlar değişerek bir 7 galibiyet daha alınana kadar devam ediyor. Bomba oyunda yok. Siz bombanın kurulacağı yere gidiyorsunuz ve bombayı kuruyorsunuz bukadar basit. Aslında oyunda yetenek kullanımı olduğu için biraz zor çünkü yeteneklerden birinde nereye rush atacağınızı görebiliyorlar.

  • Cube Rush

Değişik bir oyun modu, daha önce böyle bir mod olsa olsa Counter Strike eğlence modlarında olur. Uzunlamasına bir harita. Hızlı olmanız gerek. Haritanın tam ortasında bir küp. Bu küpü alan oyuncu rakibin üssüne giderek sayı yapıyor. Ölürseniz küp düşer ve bir başkası alabilir ayrıca küpü aldığınızda rakip oyuncuların nerede olduklarını görebiliyorsunuz.Her sayı yapıldığında “Round” yeniden başlıyor.

Agent yetenekleri

Geoffre : Shockwave – Etrafındaki düşmanları güçsüzleştiriyor ve hasar veriyor

Chris : Scanner – Etrafınızdaki düşmanları bir süreliğine görmenizi sağlıyor.

Striker : RecoverHealth – Health/canınızı dolduruyor

Hawkeye : MotionSensor – Haritadaki bütün düşmanlarınızı kısa bir süreliğine gösteriyor

El Tigre : Energyshield – Kısa bir süreliğine sizi bombalara karşı koruyor

Ana ♥♥♥♥ : Dash – Kısa süreliğine koşmanıza ve hareketlerinize hız katıyor.

BigDady : MaximumArmor – Mermilerin hızlarını düşürerek hasar almanızı azaltıyor. Bombalara karşı koruma sağlamıyor

Trish : Stealth – Bir süreliğine görünmez olmanızı sağlıyor

Tiffany : Body Armor – Kısa bir süreliğine sadece vücudunuza hasar almanızı engelliyor.

Ghost of a Tale: İnceleme

Ghost of a Tale, DreamWorks and Universal Pictures veteran Lionel “Seith” Gallat tarafından geliştirilmiş bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.